Allettan Södra gjorde rent hus

Samtliga Vimmerby Hockeys seriekollegor från den södra Allettan vann sina möten i playoff två till Allsvenskan och är nu klara för sista playoffomgången till den allsvenska Kvalserien. Lägg därtill Vita Hästen, som var klart för playoff tre sedan tidigare, så har Allettan Södra hittills gjort rent hus med sina konkurrenter. Jag tycker att detta cementerar nykomlingen Vimmerby Hockeys prestation den gångna säsongen ännu hårdare, där man alltså kom sexa bakom dessa fyra lag och Mariestad.

Tänk att en enda spelare kan dominera händelserna i en match så totalt som Östersunds Karl Björklund gjorde ikväll i den avgörande matchen mellan Karlskrona och Östersund.
- Först styrde han in Tomi Pöllänens skott i eget mål, som innebar 1-0 till KHK efter 57:36.
- Sedan tystade han Karlskronapubliken genom att kvittera till 1-1 med sex sekunder kvar av matchen.
- När KHK:s Nybroförvärv, Andreas Elofsson, sedan avgjorde genom att göra 2-1 i overtime skedde det i powerplay. Och gissa vem som satt utvisad för Östersund? Ja, exakt…!
Det var dock med ett stort nödrop som KHK fixade detta. I förlängningen hade nämligen gästande Östersund ett drömläge att avgöra redan efter 15 sekunder, men Timo Leinonen i Karlskronas mål räddade friläget och det öppna målet. Man hade sedan ytterligare ett par kanonlägen mot ett darrigt och taget hemmalag.

Otroligt starkt av Olofström att vinna två raka bortamatcher mot favorittyngda Björklöven, som innan helgen inte hade förlorat en enda hemmamatch under hela säsongen. 2-0 i kväll och de tunga namnen levererade när det som bäst behövdes. Mål av Fournier och Hetta. En assist på Jakob Karlsson. Som sagt, starkt av OIK. Men vilken mastodont-chock-flopp för hårdsatsande Lövlaget.

421 personer tittade på i går då det andra Lövlaget, Asplöven, vann mot Huddinge med 4-2. Ryktet om hemmalagets framgångar spred sig som en löpeld i Haparandatrakten under natten. I dag var det nämligen hela 423 personer på läktaren, som såg sina hjältar vinna med 5-1.

Playoff tre spelas enligt följande (bäst av tre matcher):
Karlskrona-Vita Hästen
Kallinge/Ronneby-Nyköping
Olofström-Arlanda Wings
Asplöven-Kiruna.
Segrarna i dessa möten är klara för Kvalserien, där dessutom Sundsvall och Borås väntar. De två första efter Kvalseriens tio omgångar spelar i Allsvenskan nästa säsong.

I Kvalserie E till division ett fick Västervik en (väntad) smakstart mot seriens förmodade stryklag, Hammarö. VIK vann borta med 6-3. Halvvägs in i den sista perioden var dock ställningen ”bara” 4-3 och matchen fortfarande en öppen historia. Men VIK var starkare på alla positioner och vann rättvist. Målskyttar: Tomas Jörbrink 2, Ragnar Karlsson, Alexander Johansson, Jonas Lennartsson och Andreas Bergström.
I den andra matchen slog Gislaved Grums hemma med 3-1. Richard Hoffrén gjorde två mål och André Smulter avgjorde med fyra minuter kvar.
Grästorp stod över den första omgången.

I den södra kvalserien till division ett fick Tyringe en mardrömsinledning, då laget förlorade hemma i Tyrs Hov inför 1447 personer mot det på papperet svagaste laget, Nittorps IK. I samma serie vann Pantern borta mot Kungälv med 3-0. Om Tyringe ska fixa detta, så krävs nog alldeles säkert två segrar i de båda kommande matcherna mot Kungälv borta och Varberg hemma.

I går fick Åsedas tränare Nils-Gunnar Svensson sparken. Fredrik Pettersson har tagit över taktpinnen och tydligen öppnade han spjällen helt. I kväll vann laget hemma mot Sölvesborg med 10-7 (4-1, 1-3, 5-3) i kvalet till tvåan. Ha då i åtanke att Åseda under seriens 30 matcher bara gjorde 58 mål sammanlagt?!?!
I omgångens andra match svarade Kalmar för en stark insats och slog favoriten Mölndal hemma med 5-4. Nu står alla fyra lagen på tre poäng efter en omgång. Rafflande!


.


Kommentarer
Postat av: Papperstiger

Det är då för väl att hockey spelas på is och inte på papper :)

2012-03-05 @ 22:35:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0