Succénykomlingen KRIF vidare efter förlängning

Matcherna som slutade vid kl 15.00 är nu klara.

Nyköping-KRIF 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)
Kallinge verkade ha full koll på läget då Daniel Olsson-Trkulja satte 2-0 i inledningen av den tredje perioden. Men inom loppet av fyra minuter i slutet av matchen gjorde Nyköping två mål och matchen gick till förlängning. Sex minuter in i den, blev Kallinge-Ronnebys Sebastian Magnusson stor hjälte då han avgjorde på pass från Jesper Olsson och Anton Lindgren. Succénykomlingen KRIF är nu alltså klart för Kvalserien till Allsvenskan. Imponerande!
Skott: 27-34 (2-12, 11-8, 11-10, 3-4)
Publik: 2439

Kiruna-Asplöven 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Asplöven var numret större än Kiruna och vann rättvist. Fredrik Lindblom reducerade till 1-3 med fem minuter kvar att spela men Marcus Waldehagen satte spiken i kistan tre minuter senare.
Skott: 26-38 (5-12, 13-14, 8-12)
Publik: 758

Matchen mellan Vita Hästen-Karlskrona (började kl 16.00) står 0-1 efter två perioder. Återigen drar KHK på sig många onödiga utvisningar. Hemmalaget var klart bättre i den första perioden (då KHK gjorde sitt mål), medan den andra perioden har varit jämnare. Snart dags för avgörandet.