Tänk så lägligt KHK och Löven tappade 2000 personer

Reglerna är ju sådana att de båda lagen ska dela på nettointäkterna i en eventuell tredje match i playoff till allsvenskan. Utifrån detta kan man göra ett par konstateranden:
1) Huddinge gick knappast plus den här helgen (423 pers i Haparanda).
2) Både Karlskrona och Björklöven noterade just i dag några av säsongens sämsta publiksiffror. Och detta då säsongens absolut viktigaste matcher spelades.
I Karlskrona var det i lördags 3048 personer. I dag 2013 (1035 färre).
I Umeå var det 3662 personer i lördags. I dag 2595 (1067 färre).

Jag vet inte vad man ska säga om detta?
"Märkligt", är väl ett ord.
"Skrota den här idén förbundet, så slipper ni sådana här löjeväckande redovisningar", är en hel mening.

Jag påstår inte att klubbarna ljuger i sina redovisningar. Eller gör jag det? Okej, jag hoppas i alla fall inte att det mixtras oärligt med siffrorna. Däremot behöver man inte vara högskoleutbildad för att förstå att det åtminstone tillämpas olika (mer eller mindre kreativa) redovisningsmetoder en sådan här kväll jämfört med en vanlig seriematch, då man vill stoltsera med så höga publiksiffror som möjligt och varenda upptryck fribiljett räknas minst en gång - vare sig personen är på plats eller inte. I dag var det nog istället så att inte ett enda VIP- eller företagskort räknades in i publiksiffrorna. För dessa är ju betalda sedan tidigare och inte separat till den här matchen.

.

Kommentarer
Postat av: Lennart Persson

För att inte tala om gigantiska kostnader för publikvärdar och vakter. I Umeå är de extremt dyra sådana kostnader just den tredje play-off matchen.

Dessa äter upp nettointäkterna betänkligt...

2012-03-04 @ 21:29:28
Postat av: Andreas Höglund

Inte första gången detta händer. Håller med. Skrota detta.

2012-03-05 @ 00:03:13
URL: http://afterice.se
Postat av: Jorma (O-Hamn)

Asplövens "arena" Polaris tar endast 500 pers och är närmast i beskrivning en träningshall. Inte ens fullsatt mäktar de med i dessa högintressanta matcher. Vilken tragik om detta laget gick upp i HA. Långa och kostsamma resor för alla lag inkl Asplöven själva. Hur skulle de klara detta ekonomiskt och hur klarar de att värva dessa spelare de har när knappt någon bryr sig? Finns det så tunga sponsorer där uppe?

2012-03-05 @ 02:08:28
Postat av: Anonym

Nä, sponsorerna finns kanske inte i Haparanda. Men i Örebro.

2012-03-05 @ 09:24:22
Postat av: stefan

Nja men det är lustigt att den viktigaste matchen för året (än så länge för khk) drar mer än 1000 Pers mindre än en match mot tex Skövde eller Vimmerby i som ettan,,

Allra helst som att inga säsongskort gäller i Karlskrona!

Detta tyder på en kreativ räkning av antal åskådare enligt mig ett par hundra eller två kan man köpa att det faller bort men inte fler eller är det så att Karlskrona publiken har tröttnat på kempe och alla överbetalda egoister i laget som gud glömde.. .

2012-03-05 @ 15:32:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0