VIK-tränaren Karlin högg på NHL-back i kväll!

Jag fastnade i kväll med Västervik IK:s sympatiske tränare, Mattias Karlin, i telefonen i ungefär en timme. Det bara kryper i kroppen på honom av längtan inför onsdagens superderby. Dessutom berättade han att han hade NHL-backen Tobias Enström på gaffeln som värvning. Dock löste det sig inte. Jag vet inte om vi hockeyälskare i Vimmerby ska vara glada eller ledsna för det?
 

Hur ligger landet inför onsdagens superderby?

Grahn blev ju avstängd efter förra matchen och Bognesand är sjuk, så visst kunde det ha varit bättre. Det är fjärde gången som han är sjuk under de senaste två månaderna, men nu verkar de äntligen ha fått ordning på det. Han har tydligen haft en infektion i kroppen en längre tid och har fått en penicillinkur mot det nu.

 

Det har varit lite knackigt på slutet. Bara 14 avlossade skott hemma mot Tranås och en tung förlust mot Skövde senast. Hur ser du på det?

På slutet har vi gjort det bra mot Arboga och Kumla, medan var det lite upp och ner hemma mot Mjölby. Mot Tranås vet i fan vad som hände? Vi hade ingen speed i kroppen, var riktigt bleka och mäktade bara med 14 skott mot deras mål. Samtidigt ska man inte förringa Tranås insats, det är ett riktigt bra lag.
Mot Skövde hade vi lite otur. I den första perioden fick vi spela elva minuter med en man mindre, men gör det ändå bra och dödar samtliga deras lägen. I den andra perioden tar vi över och dominerar kraftigt. Vi är på hugget och skapar många chanser. Prez, Hedblad och Ragnar har allihop jättelägen, men vi lyckas inte få in pucken. Det var vår bästa period i matchen och vi borde ha hängt dit ett par då. I den tredje perioden är det ställningskrig tills de gör 3-2. Sedan blev vårt spel lite stressat. Vi fick en utvisning, hamnade fel i box play och släppte in ett mål till. Tyvärr kändes det inte helt rättvist.

 

Hur illa är den nuvarande backsituationen för er?

Självklart är det inte optimalt. Samtidigt är det så med backar, att vissa bara blir bättre av att spela mycket. Sett över en längre tid funkar det inte, men under ett fåtal matcher behöver det inte vara negativt. Det kan till och med lyfta vissa spelare.

 

Västervik är klara favoriter hos spelbolagen. Håller du med om de värderingarna?

Det skulle väl vara för att vi har hemmaplan då. Jag har för mig att oddsen var tvärtom inför matchen i Vimmerby. Om jag skulle rekommendera ett spel på matchen, så får det väl bli helgardering. Haha. Sådana här derbyn är alltid speciella. Det är tajt, det blir krig och det blir sällan skönspel. Samtidigt är det sådana här matcher man vill spela i varje omgång. Drömmen vore att vi båda tog oss förbi Mariestad i tabellen.

 

I förmiddags var Tobias Lundqvist skadad. Nu är han frisk. Den hjärnskakningen gick över snabbt?

Haha. Han har tränat både måndag och tisdag, så det är ingen större fara med honom. Dock stämmer det att han var mera tveksam i morse. Tobias är dock sjundeback mot Vimmerby.

 

Vilket betyder att ni kommer att låna in en spelare?
Ja. Den där sjätte är en hemlig rackare. Jag kan berätta vem det är men du får inte skriva något om det. Ett försök var att jag i dag drog ett sms till Tobias Enström, som jag känner väl sedan tidigare. Han lämnar ju Salzburg nu och han ville verkligen lira här, men tyvärr gick det inte att lösa. Så sorgligt nog blir det inte han.

 

Tycker du, precis som din sportgrupp, att bredden på backbesättningen är tillräcklig och inte behöver förstärkas?

Vanligtvis har man åtta eller nio backar i en trupp men vi har bara sju. Så visst skulle det inte skada med ytterligare en. För att hålla kvalitet på träningarna måste vi ha åtta backar. Som tränare skulle jag ju självklart inte heller ha något emot att få in försteback, en förstecenter och en försteforward. Haha.

 

Dina intryck om ert amerikanske keeperförvärv då?
Mot Tranås höll han oss kvar i matchen. Mot Skövde gjorde han också många bra räddningar. Jag är nöjd med honom och tror att han bara kommer att bli allt bättre ju mer speltid han får och ju mer han kommer in i laget.

 

Du har ju fått kritik för att du lät dina spelare lägga sådan fokus på Skövdes publik. Hur ser du på det som hände?

Självklart ska man fokusera på det som man kan påverka, så det får jag ta på mig. Den hetska stämningen började redan när Grahn fick matchstraff. Men faktum är att det mest var en och samma gubbe i publiken – en herre i 60-årsåldern, som ju längre matchen gick fick med sig en stor del av de övriga på läktaren också. Men självklart ska våra grabbar inte lägga fokus på att munhuggas med sådana, utan fokusera på matchen. Men jag har hört att vi inte är de enda som har haft problem där.

Vi borde ändå ha vänt kaoset och dragit fördel av det. Vi borde ha bitit ifrån på ett helt annat sätt. Det är erfarenheten vi får ta med oss av en sådan match.

 

Hur går då dina tankar inför superderbyt i morgon?

Det är nog inte osannolikt att matchbilden kommer bli ganska lik som den var senast. Jag har väldigt svårt att se att något lag ska ta hem en storseger. Det handlar om att minimera riskerna. Jag tror på uddamålsseger åt endera hållet.

 

Och vad talar för VIK?

Hemmaplan!

 

Och för Vimmerby?

Ingenting! Skämt åsido: De har uppenbarligen en bra form och har bara förlorat en match på slutet (uddamålet borta mot Vita Hästen).

 

Vilka fyra lag tror du till slut tar sig till Allettan?

Vita Hästen, Skövde, VIK och VH.

 

Tror du det eller är du bara artig?

Jag både tror och hoppas det. Det vore verkligen drömmen.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Anders

Förjävla bra intervju. Tack till er båda. I kväll smäller det.

2012-11-07 @ 00:45:24
Postat av: Gurra Aktersnurra

Det hade nog inte spelat så stor roll om Enström hade lirat i Vik ikväll eftersom han antagligen hade varit helt ointresserad. Lite kul hade det varit dock...

2012-11-07 @ 13:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0