En välriktad pungspark på hela Hockeysverige

I dag riktade Radiosporten in siktet och landade en välriktad pungspark på hela Hockeysverige. Det var nämligen dags att offentliggöra de 14 nomineringarna till årets Jerringspris.

 

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt journalisten Bengt Skötts försök att försvara Radiosportens nomineringar till Jerringspriset, som offentliggjordes i dag. 14 oerhört duktiga kandidater fanns med på listan, inget snack om det, men att vare sig Henrik Lundqvist, vinnare av Vezina Trophy (NHL:s bäste målvakt) eller Erik Karlsson, vinnare av Norris Trophy (NHL:s bäste back), ens finns med som röstbara alternativ är ju pinsamt och bara ett tecken på okunskap och politisk korrekthet. Eller kanske ren och skär tankevurpa eller hjärnblödning?


Till sitt försvar gentemot hockeyälskarna menar Skött att ”de har JVM-landslaget (anm. som är en av kandidaterna) att lyfta fram, riktigt högt”. Eh, jaha. Okej, så när Jerringspriskandidaterna utses sker det alltså med någon form av rättvisekvotering mellan sporterna? Det sänker ju det här prisets värde och seriositet enormt. Inte bara detta år.

 

Vidare menar Skött att Henkes och Eriks aktier hade ”stigit ännu mer” om de hade tagit sig till Stanley Cup-final. Jo visst, men om det nu är så att man måste vinna poängligor eller titlar för att bli nominerad till priset, så är det ganska många av de där 14 kandidaterna som kan strykas direkt. Jag saknar helt och hållet ett konsekvent argumenterande.

 

Jag har absolut inget emot de som är nominerade. Samtliga har säkert gjort fantastiska insatser och det är svårt att vikta och jämföra idrotter sinsemellan. Men är exempelvis verkligen bandylandslagets, Lotta Schelins, Sara Algotssons, Håkan Dahlbys och Lisa Nordéns prestationer större än dessa båda hockeykillars? Tydligen tycker Radiosporten det. Vad svenska folket tycker, kommer vi däremot aldrig att få reda på.

 

Anmärkningsvärt är också att det är enstaka och enskilda topprestationer under säsongen som premieras. Att vinna ett OS-silver, men inget mer under tolv månader, räcker.

 

Själv lägger jag nu därför min röst på JVM-laget i hockey. Dels för att de är värda det och dels för att markera nomineringsjuryns usla jobb.

 

Och jag som knappt ens bryr mig om Jerringpriset i vanliga fall!

 

Nominerade till Jerringspriset 2012 är:

Anna-Carin Ahlquist (bordtennis, guld och silver i Paralympics)

Sara Algotsson-Ostholt (ridsport, OS-silver)

Herrlandslaget i bandy (VM-guld)

Håkan Dahlby (skytte, OS-silver)

Herrlandslaget i handboll (OS-silver)

Zlatan Ibrahimovic (fotboll, skyttekung Serie A, landslagets lagkapten)

Juniorlandslaget i ishockey (VM-guld)

Jonas Jacobsson (skytte, guld och silver i Paralympics)

Fredrik Lööf /Max Salminen (segling, OS-guld)

Andre Myhrer (alpint, seger i slalomcupen i världscupen)

Lisa Nordén (triathlon, OS-silver, seger i VM-serien)

Stefan Olsson/Peter Wikström (tennis, guld i Paralympics)

Maja Reichard (simning, guld i Paralympics)

Lotta Schelin (fotboll, seger med Lyon i Champions League)

 

Du kan rösta här.

 

.


Kommentarer
Postat av: Tomas i Veddige

Men hallå Bloggarn? Vem bryr sig? Om de, Lundqvist eller Karlsson vunnit NHL, hade det kanske? varit skandal! Men hur många gånger blev MR Lidström, inte en av kandidaterna? utan att någon verkade bry sig.
Jag som alltid lyssnar på radiosporten, samtidigt som jag ser annan sport, antingen live eller på tv.
tycker NHL är ganska tråkigt, för det är inga live sändningar, för då sover vi som bäst!
Men är det rapporter från NHL, är det A. Dunkan som håller i dem och det är ingen höjdare, att lyssna på henne. Då får man nästan byta kanal eller sätta på en cd med Lasse-Stefans!
Sen är ju Jerringpriset eller Radiosportens Jerringpris ett pris instiftat av sportredaktionen i Sveriges Radio och inte vad bloggare och sportkrönikörer tycker.
Priset att visa sin okunskap tog väl Mr Arnell förra året i debatten, vad han tyckte om vinnaren Rolf-Göran B. Han menade att R-G B, var inte vad ”media skrev om”, så han tyckte det var fel vinnare.
För det är väl vi som lyssnar på etern som ska rösta och inte vad andra skriver och tycker!
Men något som man kan tycka är, att som Mr Arnell, när man börjar bli för gammal, ska man sluta för sin egen värdighet. Hade för mig att du skrev, att han ska sluta? Men en som borde sluta, är Mats Olsson, krönikör på Expressen.
Såg inte matchen Sverige – England, jag jobbade. Kom hem precis när den var slut. Såg målen och eftersnacket. Sen läste jag alla bloggar och vad som skrevs om matchen, den natten. För att själv känna den glädje, som alla kände. Det var som om att läsa en spännande bok.
Så läser man M Olssons krönikör dagen efter, säger bara gå in och läs den. Man undrar om han inte har nyktrat till, för det är dagen efter, han skriver den.
Själv väljer jag Zlatan, så länge VH Hockey inte är med, som en av kandidaterna. Laget i mitt Hjärta.





2012-11-21 @ 01:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0