Jag räknar till tio och skriver några rader

Ska man skratta eller gråta? Ta fram motorsågen eller gå och lägga sig? Jag räknar till tio, svänger in på den gyllene medelvägen och försöker få ner några rader i alla fall. Trots allt borde man ju ha vant sig, med tanke på den här säsongen.

 

Kassaskåpssäker ledning med 3-0 då närmare halva matchen var spelad. Tre poäng var inräknade och vi satt redan och gottade oss åt minirycket i tabellen. Då kollapsade Vimmerby Hockey fullständigt mot seriens formsvagaste lag, Kumla HC (hade elva förluster på de tolv senaste inför kvällens match). Sex raka VH-utvisningar senare var ställningen 3-3 och då återstod bara drygt sex minuter att spela. Matchen till förlängning och sedan till straffar, där Jim Nordh, Adam Rundqvist och Osckar Carlsson samtliga missade sina. Sebastian Harrysson i hemmalaget gjorde mål – två poäng till Kumla och två tappade poäng till Vimmerby.

 

Firma Przepiorka/Ström räddade segern åt Västervik i måstematchen hemma mot Grästorp. Amerikanen gjorde lagets tre sista mål och Jonas Ström noterades för assists till samtliga dessa, då VIK vann med 5-4 efter en onödigt spännande tillställning, där Västervik fick avsluta matchen med en man mindre under den sista minuten.

 

Nu börjar det här med uddamålsförluster (åtta av säsongens tio förluster), bortskänkta poäng och tappade ledningar i slutminuterna bli sjukt enerverande. Framför allt mot bottenlagen! Just nu känns det som kvällens härdsmälta känns ännu värre än då vi tappade 1-0 till 1-2 hemma mot Mjölby i sista minuten för några veckor sedan.

 

I slaget om Allettanplatserna såg Vimmerby ut att få maximal hjälp av Arboga, som länge och väl ledde borta mot serietrean Mariestad. Men med bara nio sekunder kvar av matchen gjorde Filip Törnqvist sitt tredje mål för kvällen och kvitterade till 5-5. Arboga kontrade dock i over time, då seriens skytteligaledare, Anton Holm, avgjorde med 20 sekunder kvar.

 

Supportrar på hemväg från Kumla, som jag har pratat med i kväll, berättar om ett Vimmerby Hockey som fullständigt slutade spela vid ledning med 3-0. Laget var klent i närkamperna, alldeles för vekt framför mål och allmänt villrådigt när målen började droppa in. Därav också många utvisningar. Visst var någon eller ett par av utvisningarna väldigt billig, men förlusten ska inte skyllas på domaren.

 

Målmässigt hängde Skövde med Vita Hästen länge i seriefinalen. Kusarna avgjorde dock med två mål i tredje perioden och vann med 5-3 hemma i Himmelstalundshallen.

 
VH:s kapten, Jakob Karlsson var inte helt nöjd med lagets inats:
”Det här var jävligt onödigt. Riktigt dåligt. Jag har faktiskt ingen förklaring till vad det beror på, men när vi börjar känna oss trygga och deras vändning samtidigt inleds, så kan vi inte ta tag i det igen. Jag vet faktiskt inte vad det var frågan om i kväll? Vi tittar bara på pucken och vrider inte på skallen - och helt plötsligt är de ifatt. Sjukt frustrerande. Men vi kan inte gräva ner oss för det. Vi ligger kvar på Allettanplats och där ska vi stanna. Vi ser redan fram emot hemmamatchen mot Västervik på söndag.”

 

Tranås tog en stabil 3-1-seger borta mot Mjölby och kampen om Allettanplatserna är nu helt osannolikt jämn.

 

VH-tränaren Anders Spaak efter matchen:

”Så som matchen utvecklar sig får vi vara nöjda med att få med oss en poäng från Kumla”.

 

Nu är det bara att lägga kvällens debacle bakom oss och se fram emot söndagens superderby hemma mot Västervik. Är det nån som behöver få vikten av den matchen förklarad för sig? Är det nån som kräver att Västervik ska få betala för det här?

 

Undrar hur Tokige Torsten kände sig i kväll, när han bildade kedja med stjärn-Nyllena i Vita Hästen?

 

105 personer på läktaren i Kumla. Kanske var det publiktrycket som fällde VH i kväll?

 

3) Mariestad 42 p (+15)

4) Vimmerby 41 p (+37)

----------------

5) Västervik 40 p (+12)

6) Tranås 39 p (+20)

 

Fyra omgångar kvar att spela. Säger det igen: Målskillnaden kan bli sjukt viktig till slut.

 

Men nu får det vara bra med gåvor till motståndarna runt strecket, tack! Att det finns kapacitet har bevisats tidigare, men nu måste stabiliteten också lockas fram på något sätt.

 

Marcus Schelin, utlånad till Motala i division 2, gjorde en ny poäng i kväll. Fyra pinnar på två matcher är ett bra facit i tvåans bottenlag.

 

Kan bara tänka mig hur skönt det var för Nässjö att tvåla till Boro med 3-1 i Höglandsderbyt inför närmare 700 personer i hemmahallen.

 

VH Ultras-gubbsen är uppretade värre i kväll. Kraftsamling modell 1A är redan utlovad till på söndag!

 

Är det nu man ska säga: Men det handlar ju bara sport?

 

.


Kommentarer
Postat av: VH fan

Nu får det vara slut med att laget är riktigt bra och kapacitet finns i laget, ta fram det nu för snart är grundserien slut innan det är för sent. Det blir dramatik in i det sista om den sista allettan platsen mellan VH, Mariestad och VIK (ser nu Tranås som klar med det lätta spelprogrammet).

2012-11-28 @ 22:43:01
Postat av: Besviken

Släppa 3-0 mot Kumla är inte bra, men nu gäller det att slå VIK i måste match.

2012-11-28 @ 22:44:32
Postat av: Ståplats

Alla Vimmerbybor kom till ishallen på söndag och heja fram VH mot Vik klart vi ska allettan

2012-11-28 @ 22:50:09
Postat av: peking

Kan säga att Skövde inte äns var nära att vinna. Hästen hade även 2 klockrena ribb träffar. De insläppta målen får hästen försvararna ta på sig,riktiga skit mål. Aja, blickar framåt.

2012-11-28 @ 23:02:10
Postat av: Spaakt

Vid Kumlas 2-3 mål hade det kanske varit på sin plats med en time out? Anders Spaak verkar helt handlingsförlamad ibland...

2012-11-28 @ 23:06:22
Postat av: christian

Efter det uttalande som spaak gör vet inte vi som var på matchen vad han pratar om. Leda med 3-0 och tappa det mot Kumla är under all kritik. Både spelare och ledare borde skämmas

2012-11-28 @ 23:12:28
Postat av: VH fan

Har inte Spaak någon plan B när det händer saker i matcherna.

2012-11-29 @ 13:53:15
Postat av: Anonym

VH måste lära sig att spela sarg ut i vissa lägen i egen zon, man dribblar och vänder om när man kan slå ut pucken, man har lite övertro ibland, tyvärr straffar det sig.

2012-11-29 @ 19:58:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0