Utskåpningen har sina förklaringar

Under hela bussresan hem har jag verkligen ansträngt mig för att ta på mig de helt ofärgade glasögonen innan jag skulle sammanfatta kvällens superderby. Men hur jag än analyserar och funderar, så kan jag inte komma fram till något annat än att det verkligen var ren och skär utskåpning i kväll. 5-1 till Vimmerby borta mot Västervik kunde ha varit det dubbla.

 

DOCK ska det direkt sägas att VIK var hårt ansatt av avstängda och skadade backar + att det har farit omkring en influensasväng i laget, som gjorde att fyra spelare körde halvkrassliga i kväll. Självklart påverkade det, även om VIK-tränaren Mattias Karlin höll masken inför matchen och sa att det under kortare perioder kan innebära en energiboost och något positivt att gå runt på få backar.

 

Men Vimmerbys insats ska inte förringas för det – det går liksom inte göra så mycket mer än att spela bra och ta tre säkra poäng. Faktum är att det här nog var säsongens mest gedigna prestation – vrålstabil defensiv, vass offensiv och effektivt pp – ja, you name it. Västervik var inte dåliga – trots det kunde jag inte räkna till mer än två,tre halvchanser för hemmalagets del under hela matchen.

 

13 poäng från Vimmerbys förstafemma. De hade lekstuga i stort sett varje gång de var på isen.

 

Västervik då? Ja, utifrån de förutsättningar som gavs, så kan man nog inte kräva så mycket mer. Det säger sig själv.

 

Spelarkritik? I Vimmerby känns det nästan orättvist att lyfta fram någon särskild spelare. Men självklart går det inte att blunda för tidigare nämnda förstafemma. Emil Wahlberg var stekhet – gjorde två mål och svarade även i övrigt för säsongens bästa insats. Olivestam, Rundgren, Alex – ja jag kan räkna upp allihop.

I Västervik var Fredrik Asplund en gigant. Imponerande insatser även av vikarierande backen Dennis Fröland och keepern Reid Ellingson.

VH Ultras öste på ganska hyfsat i kväll (totalt uppskattningsvis 300-400 Vimmerbyfans på plats). Redan nu på fredag är det dags för nästa galna resa, då kosan styrs mot Tranås (som för övrigt förlorade mot Kumla i kväll). Det finns ett tiotal platser kvar i bussen fortfarande och om du vill hänga med så anmäler du dig på samma sätt som till Västerviks-matchen (se tidigare inlägg). Nyöppnade Cheers (f.d. Köket, Harrys etc) bjuder samtliga resande supportrar på fri entré när vi kommer hem till Vimmerby på fredag kväll.

 

Kul förresten att se alla VH-spelarna så genuint skitglada över segern. Björn Jonasson och Henrik Tång var på väg över plexit och upp i famnen på de tvåhundra supportrarna i klacken.

.


Kommentarer
Postat av: RCA

Jo du, visst var VIK dåliga. Det värsta är att det ser ut som en trend. De tre senaste hemmamatcherna har VIK spelat riktigt dålig ishockey. Vad det beror på hoppas jag att tränaren har idéer om. Brandskattningen av spelare kan bara gälla som bidragande orsak i den senaste matchen. Det måste finnas andra förklaringar att hitta här.

Varför nämner ingen det enda positiva man kan hitta ur VIK-synpunkt - den inlånade junioren från Växjö? Bäst i laget, möjligen i konkurrens med Fröland, som förövrigt borde fundera på att skola om sig till back permanent. Hoppas VIK behåller unge Berglund, om det finns möjlighet till det, så gör man ju något rätt ändå.

Vimmerby? Ser bra ut. VIK har inget i allettan att göra, men Vimmerby skulle nog inte göra bort sig där.

2012-11-08 @ 09:25:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0