Vad hände i Västervik?

Med fem sekunder kvar av matchen hemma mot Vita Hästen ledde Västervik med 3-1. Superskrällen var i hamn. Precis som mitt odds. Men… Matchen slutade 3-3. Helt osannolikt. 19:56 gjorde Hästen 3-2 och 19:59 gjorde de 3-3. Visserligen vann VIK sedan på ett osedvanligt målrikt straffavgörande. Men ändå! Jag lovar att aldrig mer tjata om att vårt tapp mot Mjölby (två insläppta mål under de sista en och en halv minuterna). Det här slår allt. Ska försöka få tag på någon som såg matchen, så vi får veta vad som hände.

 

Vimmerby då? Jo, visst blev det revansch. 4-1 borta mot Mariestad imponerar och nu är vi hastigt och lustigt uppe på tredje plats i tabellen, när två tredjedelar återstår (serien vänder och nio omgångar kvar att spela). Mariestad, å sin sida, halkade ner från tredje till sjätte plats. Men Vimmerby 31 p, Tranås 31 p, Västervik 31 p och Mariestad 30 p. Det är hyfsat tajt mellan tredje och sjätte plats. Säger det igen: Vår målskillnad kan komma att bli avgörande.

 

Fredagsmatch. Vita Hästen på besök. Sjukt viktig streckmatch. Och bara 685 i Tjusthallen i Västervik. Stämmer detta?

 

Åtta poäng av Vimmerbys förstakedja i dag. Lär nog inte vara så många dissningar på bloggen de närmaste dagarna, som jag måste välja att kasta i papperskorgen.

 

Skövde tappade poäng i Mjölby. Visserligen är de åtta poäng före getingboet runt strecket inför den sista tredjedelen av serien, men så jäkla säkra ska de nog ändå inte känna sig.

 

Skottstatistik Västervik-Vita Hästen i tredje perioden: 1-15.

 

Björn Jonasson 2+1 i dag och nu tvåa i E-seriens skytteliga. Frågan är hur många matcher det dröjer innan han är i topp?

 

Tranås 4-0 mot Grästorp och nu är även de över strecket. Inför kvällen var det Mariestad och VIK som låg trea och fyra. Nu är det Vimmerby och Tranås, som gör det. Det här blir en nagelbitare ändå in i slutomgångarna.

 

.


Kommentarer
Postat av: Vh

Tydligen finns det inget publikstöd i Västervik, bedrövlig publiksiffra mot serieledarna hemma en fredagsmatch.

2012-11-16 @ 22:30:03
Postat av: HL

Var på plats i Västervik, och det var ingen enkronasmatch. För jag fick i alla fall betala. Och som sagt, två mål sista sex sekundrarna vad något helt otroligt, men ack så skönt!

2012-11-16 @ 22:37:27
Postat av: Göran Strid

Nej, så "jäkla säkra skall nog inte Skövde känna sig" och det gör de inte heller! Det som trots allt talar för att det blir en plats i i allettan är väl ändå att det behövs cirka 46/47 poäng, eftersom de fyra bakom kommer att plocka poäng av varandra och även tappa en del mot andra lag. Skövde har fem hemmamatcher av de nio och det måste till en total genomklappning om man inte klarar att ta de återstående åtta/nio poängen. Klarar laget inte det, så är man givetvis inte värd en plats.

Grattis till vinsten ikväll mot Bois! Den vinsten var väntad och VH går givetvis till allettan. Den återstående platsen vet jag också vem som tar, men det vara ikväll!

2012-11-16 @ 22:40:50
Postat av: RCA

Svårt att glädjas med motståndare. VIK slår Vita Hästen - något som inte så många andra lag lyckats göra hittills - men då koncentrerar man sig på de sista fem olyckliga sekunderna och den påstått dåliga publiksiffran. VIK gör en gedigen insats - ja, bortsett från några sekunder då - och vinner matchen. Det är väl huvudsaken? Ytterligare en POSITIV sak var den nye backen, Sebastian Owuya. Han kommer att göra mycket nytta i VIK framöver.

2012-11-17 @ 06:57:04
Postat av: Anonym

Förlusten mot Mjölby är så pinsamt de måste vara
Sveriges skadal förlust för vh

2012-11-17 @ 08:11:57
Postat av: Erik

Men allvar RCA. Till och med du måste väl förstå att det blir full fokusering på det som hände i slutsekunderma med tanke på hur unikt och osannolikt det var. Det betyder väl inte att man inte gläds med Västervik för deras seger. Men det hade väl varit jättemärkligt att fokusera på två poäng framför det som hände.

2012-11-17 @ 20:59:59
Postat av: RCA

Nej, Erik, det måste till en mästerhjärna som du för att fatta så invecklade saker.

2012-11-18 @ 06:11:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0