Bombsäkert mot naivt spelande Kumla

Hinner med några rader innan det är dags att köra äldste sonen med flera till Arlanda (ett höstlov i Prag väntar).

Ikväll var Vimmerby Hockey fullständigt överlägset ett oerhöt naivt spelande Kumla. 7-1 (1-0, 4-1, 2-0) är smickrande siffror för Kumla, som forecheckade högt och spelade fysiskt i varje tänkbar och otänkbar situation. Hur man hade tänkt sig att man skulle orka det i tre perioder har jag inte en aning om? Ännu mindre förstår jag tränare Åhlunds syfte med detta spel mot ett så pass offensivt skickligt lag som Vimmerby, som kunde vända gång på gång mot allt tröttare Kumla-spelare.

Det höll i en period, då hemmalaget hade svårt att komma underfund med Kumlas planlösa tuta-och-kör-hockey. Men i den andra perioden klev VH enkelt ifrån. Man drog isär Kumlas lag och gjorde stundtals lite som man ville. I den tredje spelade VH av matchen och tog tre bombsäkra poäng. Femma i tabellen och vi är nu två poäng bakom Västervik och tre poäng bakom Mariestad.

Kumlas märkliga och bleka insats till trots, hemmalaget ska ha all heder för en stark match. Många var bra. Jonasson, Bratten, Oscar, Jakob, Alex, Dahl - och många ytterligare. Härligt att se en konstant bra offensivt och skönt också att laget orkade ladda om efer holmgången mot Vita Hästen.

I övrigt då. Jo, Skövde gav Vita Hästen lagets första förlust genom att vinna hemma med 4-3. Hästen hämtade dock upp ett 3-1-underläge i den tredje perioden men med knappt tre minuter kvar att spela avgjorde Fredrik Söder.
Mariestad hade stor problem borta mot Arboga. Laget hämtade in 3-1 till 3-3 i den sista perioden och vann sedan i overtime. Mest uppseendeväckande i den här matchen var annars att Arbogas Fredrik Orrsten äntligen fick göra sitt första mål för säsongen. Efter 1+1 i kväll står han nu på totalt 23 pinnar (1+22).
Enkla segrar för Västervik (6-1 borta mot Grästorp) och Tranås (4-1 hemma mot Mjölby). Jocke Hedblad gjorde fyra av Västerviks sex mål.

Nu väntar 10 dagars vila för Vimmerby Hockey. Sedan är det dags för två underbara och viktiga bortamatcher - Västervik på onsdagen och Tranås på fredagen. Hur många bussar ska vi fylla? Seger mot Västervik och vi är uppe på Allettanplats.