Vad är det med den där 56:e minuten?

Mot Västervik kunde jag faktiskt acceptera det sena 1-2-målet och förlusten. Det var ändå en match som stod och vägde och som det kunde ha gått hur som helst i. Men att vi loosar kvällens match mot Mariestad känns helt osannolikt. Den första perioden var hyfsat jämn men sedan var det i stort sett spel mot ett mål, eller åtminstone spel i en zon.

 

Förutom fladderpucken som letade sig in från blå linjen med mindre än fyra minuter kvar (Jacob Isaksson satt utvisad sedan han vräkte pucken över sargen), hade Mariestad absolut ingenting under de båda sista perioderna. INGENTING! Vimmerby hade mycket puck och många kanonlägen men offensivt är laget förvånansvärt uddlöst. Min äldste son har tjatat hela säsongen om att det saknas målskyttar i det här laget. Och fan vet? Vi har massor med utmärkta framspelare, men sedan är det stopp.

 

Samtidigt ska man berömma Mariestads målvakt Jonas Westerlund. Har var enormt bra i kväll och gav verkligen svar på tal på den kritik som har riktats från de egna fansen mot honom och måliskollegan Odehag. Han gjorde två helt galna räddningar i den första perioden, då VH-forwards hade vidöppet mål. Även i den tredje perioden agerade han rena rama väggen. Oerhört tät, placeringssäker och släppte inte heller många returer.

Mariestad spelade med en sjukt tät defensiv och visade (åtminstone i den första perioden) prov på skolbokens styrspel modell 1A, då Vimmerby gång efter annan fångades upp i uppspelsfasen. I den tredje perioden gick gästerna på knäna och som hemmasupporter var det oerhört frustrerande att se hur svårt VH hade att utnyttja de lägen man ändå spelade sig fram till.

 

Det börjar bli lite tröttsamt med uddmåalsförluster. Fyra stycken har det blivit på de första nio matcherna. Ännu mer tröttsamt är det med uddamålsförluster, där det avgörande målet kommer i den 56:e matchminuten. Eller vad sägs om följande tre öden:

Skövde-VH 6-5 (avgörande målet efter 55.06)

VH-Västervik 1-2 (avgörande målet efter 55:25)

VH-Mariestad 1-2 (avgörande målet efter 55:44)

Och vi som ska vara som bäst i slutet av matcherna? 

 

45-24 i skott (34-16 i de båda sista perioderna) – och då måste ändå hälften av Mariestads skott på mål i de båda sista perioderna ha varit undanrensningar, som inte gick till icing. Att Vimmerby styr spelet, vinner skotten stort men förlorar matchen, är något som vi tyvärr tvingat vänja oss vid. Jag har oerhört svårt att sätta fingret på vad det beror på. Kan nån hjälpa mig?

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Supporter ståplats

Bra analys av matchen, men Mariestad och dom andra topplagen spelar ett mera stabilt spel över hela isen. Nu har vi mött alla och man ser allt tydligare att allettan lagen blir Vita Hästen,Skövde,Mariestad och VH , VIK, Tranås och Kumla gör upp om den sista platsen. Möjligtvis början vi Nu se att vi hade behövt Georgsson och Hedblad i PP spelet.

2012-10-10 @ 22:28:34
Postat av: Anonym

Mariestads målvakt är den bästa målvakt som har varit i Vimmerby ishall denna säsong, Calle var också bra idag.

2012-10-10 @ 22:39:42
Postat av: KHbois

Nu vet du hur Bois känt sig mot Skövde och Arboga, man dominerade utan att få in puckuslingen, frustrerande! Men tur och otur ska ju jämna ut sig sägs det så det kanske var Bois tur att ha tur denna gång? ;-)

2012-10-10 @ 22:44:24
URL: http://oxarna.se
Postat av: Besviken

Det är bara en av 60.

2012-10-10 @ 22:52:04
Postat av: Besviken

Det är bara en av 60.

2012-10-10 @ 22:53:14
Postat av: PW

hur kan en målvakt ifrån bois varit den bästa ni spelat mot? vad jag vet måste väl bästa målvakten varit den som inte släppt in ett mål? logik?

Säger som ja sagt innan, Vimmerby saknar en naturlig målgörare

2012-10-10 @ 23:00:55
Postat av: Nicke H

Här kom vi undan med andan i halsen...puuuh...

Nu väntar vi bara på att St:Göran från Skövde ska tycka till också! ;-)

2012-10-10 @ 23:13:20
Postat av: Milton

Och hur surt kan det va att torska med en sekund kvar. Som Mjölby borta mot Skövde. Ett mål som dessutom kom när klockan redan stod på 20:00!

2012-10-10 @ 23:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0