Anders Spaak inför kvällens genrep mot KRIF

Dags i kväll för säsongens sista träningsmatch. Hemmamatch mot Kallinge/Ronneby och med andra ord sista chansen för finslipning innan det är dags för seriepremiär på söndag.

- Självklart är ett genrep extra viktigt. Sedan är det kul att vi möter Kallinge. De matcherna betyder mycket i sig, fyllda av prestige och status, tyckte VH-tränaren Anders Spaak, när jag pratade med honom alldeles nyss.
- I bortamatchen mot Kallinge (förlust med 5-3, efter avgörande mål i tom kasse) hade vi det svårt. Dels hade vi massor med spelare borta, vilket gjorde att tre av backarna istället fick spela forwards.
- I inledningen var vi verkligen illa ute, men jag är väldigt glad över den karaktär och inställning som killarna visade. Man kan säga att vi stoppade en svår blödning och kom tillbaka på ett jävla bra sätt, säger Spaak.

VH-tränarens förväntningar på kvällens match är stora. Nu ska detaljerna sitta och helst ska laget komma fyllt med självförtroende till seriepremiären hemma mot Grästorp på söndag.
- Jag vill se att vi fungerar lika bra som vi har gjort tidigare under försäsongen – bra försvarsspel, stängd mittzon, snabba vändningar utifrån det, längd på anfallen och bra power play.
- På det stora hela är jag nöjd med träningsmatchandet. För att kunna mobilisera rätt attityd och inställning, har vi inte spelat så förfärligt många matcher på försäsongen.
- Den bredd vi har i truppen ger oss flera fördelar. Dels har vi en ruggig konkurrenssituation på alla positioner, sedan kan vi också spela lite mindre på de som eventuellt inte orkar fullt ut än.

 

 

Vimmerbys lag i kväll:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemman:

Christopher Lundqvist – Emil Wahlberg
Simon Dahl – Adam Rundqvist – Robin Ekström

 

Andrafemman:

Oscar Carlsson – Tobias Jonsson

Jim Nordh – Jakob Karlsson – Björn Jonasson

 

Tredjefemman:

Jacob Isaksson – Alexander Andersson

Rasmus Schelin – Pierre Gustavsson – Marcus Schelin

 

Fjärdefemman:

Martin Modigs – Pelle Ström

Marcus Modigs – Rasmus Davidsson – Petrus Olivestam

 

Bänk:

Robin Andersson (mv), Patrik Bengtsson och Andreas Rundgren.

 

Skadade:

Henrik Tång och Eric Johansson.



Noterbart:
- Skadorna på Henrik Tång och Eric Johansson är inte värre än att de kommer att kunna spela i seriepremiären på söndag. Att de vilar i dag är en ren försiktighetsåtgärd.
- Rasmus Schelin är ju normalt sett center, men bildar idag ytterforwardspar tillsammans med kusinen Marcus Schelin.
- Unge Rasmus Davidsson sägs ha tagit rejäla kliv i utvecklingen och var, enligt Anders Spaak, en av Vimmerbys genomgående bästa spelare under miniturnén i Stockholm i helgen.

 

.


Kommentarer
Postat av: Christer

Har unge herr Ström samma tuffa spelstil som sin far?

2012-09-12 @ 10:44:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0