Är förbundet redo att ta ansvar för konsekvenserna?

Så var då domarstrejken i division 1 ett faktum. Om parterna inte kommer överens innan den 26 september (nästa onsdag) bryter den ut. 600 kronor brutto per domarteam och match är den ytterst rimliga höjning som domarföreningen har äskat om. Rimligt med tanke på hur mycket division 1-domarna släpar efter de allsvenska domarna och rimligt med tanke på hur usel utveckling av arvorden division 1-domarna har haft de senaste åren.

 

För mer än fyra månader sedan meddelades Svenska Ishockeyförbundet av Förbundsdomarföreningen att man ville sätta sig ner och diskutera domarnas arvorden. Hockeyförbundet brydde sig precis lika lite i denna fråga som i allt annat som har med division 1 att göra, och slängde på eget bevåg helt godtyckligt på nån 50-lapp i höjning så att domarna skulle hålla sig lugna. Helt utan diskussion med Domarföreningen. Detta skedde dessutom för cirka en månad sedan – tre månader efter begäran om förhandling kom till dem.

 

Det hela blir ännu mer bisarrt av att ingen jag har pratat med ännu har hört en enda klubbledare som är emot den föreslagna höjningen av domarnas arvode. De enda som är emot verkar vara division 1-klubbarnas eget paraply. Framför allt är Hockeyförbundet de enda som inte verkar ta detta på allvar. Att man under fyra månaders tid ger blanka fan i att ens lyssna på vad division 1-domarna har att säga är arrogant mot såväl domarna som mot klubbarna, som man ska representera.


Det är ett enormt stort ansvar som Svenska Hockeyförbundet nu har tagit på sig genom att sköta den här frågan så urbota klantigt och uselt.

För Vimmerby Hockeys del planeras exempelvis en enkronasmatch mot Vita Hästen nästa fredag. Här kan alltså nettointäkter på bortåt en halv miljon försvinna rakt ut i universum. På onsdag kan också det prestigefyllda smålandsderbyt mellan Tranås och Västervik gå om intet, liksom toppmötet mellan Hästen och Skövde söndagen efter. I A-serien väntas storpublik till toppmötet mellan Björklöven och Piteå nästa lördag och i F-serien har man laddat för superderbyt mellan Olofström och Mörrum nästa fredag.

Är Svenska Hockeyförbundet redo att ta ansvar för de konsekvenser som deras agerande kan dra med sig? Skämmes, ta mig fan!

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0