Förbundet tillsätter andra domare till matcherna

Bakgrunden är denna: Den nystartade föreningen, Svenska Förbundsdomarföreningen, kräver en omgående höjning av bland annat division 1-domarnas arvoden. 600 kronor per domarteam och match är den ökning som krävs, vilket skulle innebär ökade domarkostnader på drygt en miljon kronor för Hockeyettans klubbar. Om höjningen inte blir av, kommer division 1-domarna att gå ut i strejk från och med nu på onsdag, 26 augusti. Detta är fakta och väl egentligen det enda som föreningen och Svenska Ishockeyförbundet är ense om.

 

Efter att ha hört vad de båda parternas ansvariga säger, så inser man att uttrycket ”dödläge” aldrig har kunnat beskrivas tydligare:

 

– De ville inte lyssna på vad vi hade att säga utan satte i augusti våra arvoden utan samtal med oss säger Christian Hald, ordförande i Svenska Förbundsdomarföreningen.

– Vi hoppas självklart att detta löser sig utan att vi behöver tillgripa varslad åtgärd, men vi kommer inte ge med oss, detta är en mycket viktig fråga för oss. Vi känner oss tvingade att agera när vi blir behandlade på detta sätt, säger Daniel O´Konor, talesman för Svenska förbundsdomarföreningen i ett pressmeddelande.

 

Peter Andersson, domaransvarig på Svenska Ishockeyförbundet:
– En höjning av domararvodena är helt otänkbar. Det kommer inte att hända. Så enkelt är det. Den nybildade domarföreningen kom alldeles för sent till oss och började prata om detta. Vi kan självklart inte beslå våra division 1-klubbar med sådana ökade kostnader mitt under pågående säsong, det finns inte på kartan. Detta är dessutom vi och klubbarnas organisation, Hockeyettan, helt överens om.  Däremot är vi självklart angelägna om att få igång ett ingående samarbete med domarföreningen, med sikte på framtiden. Då kan det handla om allt från arvodets nivåer till sponsorer, utrustning, utbildningar etc.
- Nu arbetar vi för fullt med att försöka tillsätta de strejkhotade matcherna med andra domare. Det är inget enkelt jobb och vi får se hur vi lyckas, men klart är i alla fall att ett antal matcher kommer att spelas på onsdag. Det kan jag berätta redan nu.
- Om vi inte lyckats fullt ut, så kommer vi välja vilka matcher som ska spelas utifrån olika kriterier. Bland annat geografisk närhet.
- Vad som händer med de eventuellt inställda matcherna - om de trycks in i spelschemat eller kommer strykas helt, är för tidigt att säga något om nu. Självklart kommer den eventuella strejkens längd spela in.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0