KRIF:s tränare: Vimmerby vinner rättvist

Fick ett snack med Kallinges tränare, Daniel Eriksson, efter kvällens match, som Vimmerby vann med 5-2. Så här summerade han den:

"Vimmerby spelar väldigt bra ishockey i dag, samtidigt som vi inte riktigt är där. Men jag vill inte på något sätt förta deras insats. Vimmerby är jättebra och de var helt klart värda att vinna.

Inför den tredje perioden pratade vi mycket om att hitta energi och jag tycker att vi rycker upp oss under de sista 20 minuterna. Då skapade vi även en del chanser men vi fick inte in pucken.

Om ribbskottet i den första perioden, vid ställningen 1-0 till oss, hade gått in så kanske matchen hade sett annorlunda ut. Där får vi ett energitapp, istället för den boost vi kunde ha fått om det hade blivit 2-0.

I matchen i Kallinge var vi spelförande och manglade ner Vimmerby i den första perioden. Här i deras hemmaborg var det tvärtom och de vinner klart rättvist.

Vi var lite för låga i vårt försvarsspel men vi vet varför och det är bara att ge sig hem och träna på det.

Det är svårt att ge spelarkritik. Klart bäst hos oss var vår målvakt, Martin Petersson. Han räddar oss många gånger och under långa stunder i både den första och andra perioden från ännu fler baklängesmål."