Så var då allt guld och gröna skogar igen

Domarstrejken avblåst och nu är parterna så sams som aldrig tidigare förr. Good so far!
 
Alldeles nyss meddelades nämligen att: "Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Förbundsdomarföreningen, SFDF, har i dag, tisdag, gjort en överenskommelse som båda parter är nöjda med. Uppgörelsen är positiv i ett framtida samarbete. Detta betyder också att alla matcher kommer att spelas som planerat under onsdagen."
 
Man behöver inte vara Einstein för att förstå att det innebär att domarna inte får en enda krona ytterligare i arvode. En av tidernas mest tandlösa och mest ogenomtänkta hot kan därmed läggas till handlingarna.
 
Vem vann då på allt detta? Inte någon! Kontentan blev ett extremt illa regisserat första framträdande av den nybildade domarföreningen, bekräftelse av uppfattningen om förbundet som stelbent samt föreningar som inte har kunnat planera och marknadsföra kommande matcher, som man har velat, utan fått lägga fokus på helt fel saker.
Och resultatet blev alltså noll och intet. Statusen är exakt densamma som innan strejkhotet utlystes! Pust...
 
Skönt att det löste sig i alla fall och att båda parter till slut svalde stoltheten (även om allt nu är precis så som hockeyförbundet har velat ha det hela tiden) och tog sitt förnuft till fånga. Så alla ni surskallar, se nu detta som en läropeng och en investering i ett framtida samarbete, som väl kan få präglas av bättre framförhållning, tydligare kommunikation och respekt för varandra?
 
Nu ser vi fram emot divison 1-omgången i morgon. Och framför allt ser vi fram emot enkronasmatchen på fredag i Vimmerby ishall, mellan Vimmerby Hockey och Vita Hästen.
 
Det är förresten inte helt rätt att säga att den här konfliktsoppan helt saknar vinnare. Vi som har bloggat om eländet har fått rejäla peakar på statistiken över besökare och träffar. Alltid något!
 
 
.

Kommentarer
Postat av: IKJorma

Tänk att ni tidigare slog IK Oskarshamn som ikväll slog stolta Djurgården på Hovet. Alltså med lite enkel matematik är ni bättre än DIF. ;)

2012-09-25 @ 22:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0