Vem ska jag tro på, tro på, tro på när…?

I takt med att domarstrejkens Dagen D närmar sig med stormsteg (nu på onsdag), kommer allt fler uppgifter fram som verkligen inte är till den nybildade domarföreningens fördel. Jag ska inte beskylla föreningen för att ha ljugit i sin tidigare kommunikation, men man har sannerligen slirat rejält på sanningen och även utelämnat väl valda delar av det som har hänt – och framför allt av det som inte har hänt.

 

Efter att ha snokat lite i hörnen både här och där, är följande vad jag har kommit fram till har hänt i kontakterna mellan Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Förbundsdomarföreningen.

 

  • Den 19 juni var första gången som man på Svenska Ishockeyförbundet fick kännedom om nybildade Svenska Förbundsdomarföreningens existens. Man fick då ett mail från dem där de informerade om föreningen och att de nu startat sin verksamhet. I mailet antyds att domarföreningen skulle ha haft en tidigare kontakt med förbundet, men den kontakten vet ingen egentligen något mer om – vare sig från hockeyförbundets sida eller från domarföreningens. Förbundet säger sig aldrig ha hört talas om domarföreningen tidigare och domarföreningen kan inte säga när eller med vem den tidigare kontakten i så fall ska ha tagits. I mailet det 19 juni skrevs också att domarföreningen ska återkomma till Svenska Ishockeyförbundet med namn på utsedd förhandlare/kontaktperson i kommande frågor.

 

  • Den 7 augusti, alltså nästan två månader senare, kommer ett nytt mail från samma person hos domarföreningen, som då ber om ursäkt för att ingen har hört av sig och att detta inte ska upprepas. I samband med detta mail framfördes också synpunkter på arvodena, som då (månaden innan seriestart) var fastslagna av förbundet, precis så som alltid har gjorts tidigare. Ersättningen hade då uppreglerats utifrån konsumentprisindex (eller till och med mer än det) med närmare fem procent.

 

  • Den 8 augusti, dagen efter, klargör Svenska Ishockeyförbundet i mail till domarföreningen att man inte går med på några ytterligare arvodeshöjningar för den kommande säsongen, eftersom de är för sent ute (exempelvis är klubbarnas budgetar redan lagda). Däremot välkomnas de i detta mail att inleda ett mer djupgående samarbete med Hockeyförbundet under hösten 2012 för att tillsammans ta ett större helhetsgrepp inom flera olika områden.

 

  • Efter mailet den 8 augusti hör den utsedde förhandlaren hos domarföreningen av sig per telefon till hockeyförbundet och vill ha ett möte så snart som möjligt. Flera olika datum i augusti erbjuds, men man får inte något svar över huvudtaget från den utsedde personen i domarföreningen.

 

  • Den 2 september (ytterligare nästan en månad senare) hör den utsedde förhandlaren till slut av sig per telefon igen och nu är det panik med ett omgående möte.

 

  • Den 7 september träffas parterna i Karlstad. Återigen klargörs det från hockeyförbundets sida att en höjning av arvodena är omöjlig men att man gärna börjar planera för ett framtida samarbete. Bland annat erbjuder man domarföreningen hjälp med att omgående inleda samtal med befintliga sponsorer om exempelvis domarutrustning.

 

  • Den 18 september deklarerar Svenska Förbundsdomarföreningen att från och med onsdag den 26 september och fram till dess att partnerna är överens kommer inga domare inställa sig till match i division 1, J20 Superelit, J18 allsvenskan samt damernas Riksserie.
 
.

Kommentarer
Postat av: Pelle

Oavsett hur det ligger till så löser det sig sannolikt imorgon.

http://www.sportnu.se/698078/ljusning-i-domarkonflikten/

2012-09-24 @ 12:54:25
Postat av: Marcus Svensson

Tackar för denna info! Tycker det är förbannat surt om detta nu stämmer! Men vi får hoppas på det bästa!
MVH Macke (KRIFare)

2012-09-24 @ 16:37:06
Postat av: John

En sak som jag inte förstår gällande klubbarnas/SIF argument är det här gällande att budgeten redan är satt. Det argumentet håller inte med tanke på att arvodena sätts i augusti av SIF... hur är det i tid för klubbarnas budget som sätts i april? Vad hade klubbarna gjort om SIF från början höjt arvodena nu i augusti?

Hur gjorde klubbarna i allsvenskan när Asplöven plötsligt fick en plats i AS i mitten av sommaren? "Nej sorry, det går inte.. vår budget sattes i april och det inkluderade inte reser till Asplöven.. men nästa år är ni välkomna".

2012-09-24 @ 23:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0