"Vi blöser skjorta å Grästörp"

Tog ett kort snack med VH-tränaren Anders Spaak inför eftermiddagens premiär. Frågade bland annat vad han förväntade sig av matchen och fick ett sånt där ärligt, härligt och västgötskt Spaak-svar, som bara han kan leverera:
- Att vi blöser skjorta å Grästörp!

 

Anders Spaak är nöjd med försäsongen och tycker att laget är väl i fas med det han hade hoppats på vi den här tidpunkten. Så här går hans resonemang inför efermiddagen:

 

"Vi har inte spelat så många träningsmatcher, men det är fullt medvetet. Vi kommer få nog med matcher under säsongen och om det blir för många på försäsongen är det lätt att dessa utförs mer eller mindre slentrianmässigt. Det kan i sin tur sedan smitta av sig på träningar och även på kommande seriematcher.

 

Visst är det skönt att serien drar igång. Det ska bli spännande. För min egen del känns det inget extra att möta just Grästorp. De har väl en del spelare kvar sedan min tid där, men jag har inte kollat deras trupp. Jag skiter i dem. Inte på något sätt på grund av brist på respekt, men för vår egen del är det bättre att vi har fullt fokus på vårt eget. Vi sköter oss själva och jobbar på med våra egna saker. Vi har ett så pass bra lag att vi inte ska behöva bekymra oss om motståndarna. Om vi bara gör det vi ska så vinner vi.

 

För vår del är det viktigt att tänka på att agera som ett lag och inte hitta på en massa eget. Men självklart ska vi ha mycket kreativitet i vårt agerande, speciellt offensivt. Defensivt har spelarna riktigt bra egenskaper. Vi har inte släppt in speciellt mycket mål på försäsongen (nio mål på sju matcher) och ofta har motståndarna fått ta avslut från risiga lägen på oss.


Jag tycker att truppen både ser spetsigare och bredare ut i år. Vi har riktigt bra kvalitet på träningarna och nu är det upp till spelarna att visa vilka som vill vara med. Självklart är det både på gott och ont med 25 utespelare i truppen, men bara det faktum att det varje match finns bra division 1-spelare som inte får plats i matchtruppen och som får stanna hemma, ger en härlig konkurrenssituation.”

 

Försäsongen, truppen, VH Ultras uppladdning och fler sålda abonnemang än någonsin. Allt talar för många hockeyfester i Vimmerby ishall i vinter.

 

Nu kör vi!

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0