Norsk elitspelare stärker VH:s centersida

Sedan tidigare är två av seriens kanske bästa centrar, Jakob Karlsson och Adam Rundqvist, kontrakterade. I dag gjorde Vimmerby Hockey klart med en tredje högklassig center. Det handlar om den 22-årige norrmannen Robin Olsen Syversen från norska elitlaget Stjernen, som har gjort 89 poäng (27+62) på 149 matcher i den norska högstaligan (inkl slutspel och kval).

- Efter målvaktsposten är centersidan den viktigaste för att hålla ihop laget i båda riktningarna. Därför har vi prioriterat den till att börja med, säger Fredric Jaensson, VH:s sportchef.

- Robin kommer bli ett oerhört fint tillskott. Han är en teknisk, speedig och spelskicklig center. En stark offensiv kraft, som även är van att spela mycket powerplay.

 

Robin Olsen Syversen hade i första hand siktet inställt på allsvenskan, men valde division 1 för att vara garanterad mycket speltid.
- Vårt samarbete med IK Oskarshamn gjorde att Robin såg möjlighet att nå allsvenskan den vägen till framtida säsonger. Både vi och IKO har haft ögonen på Robin och när möjligheten dök upp så högg vi direkt, berättar Jaensson.

Vimmerby Hockeys trupp börjar nu fyllas. Kvar är tre backar, varav förhoppningsvis Oskar Carlsson är en. Oskar har ju också uppvaktats av Karlskoga, men än är inte hoppet ute, enligt Jaensson.
- Inte alls. Vi hoppas på besked den här veckan. Vi har jättebra kontakt även med Karlskoga, så det kommer nog lösa sig på ett bra sätt.
- De övriga två backarna som vi ska plocka in kommer ge oss defensiv spetskompetens. Det har vi till viss del kanske saknat tidigare.

 

Det har ju ryktats om att Vita Hästens Erik Rosén är en av de som finns på din radar?
- Man pratar med oerhört många spelare och agenter, men visst skulle det vara väldigt roligt om Erik skulle vilja spela med oss. Jag gillar honom skarpt och han skulle vara en stor tillgång och få en ledande roll här. Dessutom utgör han en spelartyp som vi inte har i vårt lag, säger Fredrik Jaensson.

 

Utöver dessa tre backar ska även en eller två forwards in (varav kanske någon från IK Oskarshamn), ytterligare en målvakt, någon egen junior samt föhoppningsvis Rasmus Davidsson, som i så fall gör centeruppsättningen komplett.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: stefan

Ser bättre och bättre ut men var är TRÄNAREN det är snart dax att presentera ett namn snart.....

2013-04-22 @ 17:44:48
Postat av: Anonym

Jag tyckte att 55:an "Huddinge" var en bra defensiv back i årets serie.Är han inte aktuell för nästa säsong.

2013-04-22 @ 22:30:14
Postat av: Från läktarplats

Jaensson måste ha en jävla spelarbudget att leka med.Hoppas han inte gör som andra klubbar och värvar för många dyra spelare.

2013-04-22 @ 22:34:46
Postat av: Jimmy

Plocka hem Rickard Carlsson!! Han är ju omskolad
Så han kan ju spela både som back å som forward i PP..
Skulle ja va Jaensson skulle ja inte tveka om att få hem
Honom... Å en målvakt som vi släppte när vi lämna div2 trycker
Jag vi skulle försöka få tebaks är ju Islands landslagsmålvakt Dennis Hedström :) fasen då har vi bra målvakter & centrar... Å ricke som en tung& hårdakjutande back,.. Fasen va de skulle va nice :)

2013-04-23 @ 05:22:09
Postat av: John

Till `Från läktarplats`!
Med tanke på att klubben gjorde en vinst på en kvarts miljon förra räkenskapsåret och att siffrorna pekar på ungefär detsamma för det nu avslutade räkenskapsåret så kan du nog vara lugn.

2013-04-23 @ 08:00:47
Postat av: Berg

Rickard vore kul, men då ska mycket stämma med tjej, jobb, flytt.

2013-04-23 @ 11:37:43
Postat av: Anonym

Ska bli intressant att se norrbaggen.

2013-04-23 @ 13:46:32
Postat av: stefan

Lite större än dem 750k han hade förra sessen att leka med! Troligen ca en halv mille mindre än vad tex Skövde och Mariestad har i spelar budget.......

2013-04-23 @ 19:03:06
Postat av: smålänning

att konkurrera med huddinge är nog bara att glömma , helt andra möjligheter till jobb , kanske västervik kan ordna jobb ,större möjlighet att han går dit. tror han är medeldyr ,men att ordna jobb till flickvännen är inte lätt.

2013-04-24 @ 08:53:16
Postat av: Thomas

Om man ska tolka sportchefen på rätt sätt med tanke på vad han sa här i bloggen och vad han sa i Vimmerby Tidning (det ska in tre backar till där den ena förhoppningsvis är Oscar Carlsson och de båda andra ska vara defensiva spetskompetenser plus att det ska in en eller två forwards där en av dem eventuellt lånas in från Oskarshamn och ”vi slår till när rätt namn dyker upp”) så kan man ju dra dessa slutsatserna:

Det blir inga förlängda kontrakt med backarna Alexander Andersson, Patrik Bengtsson, Christopher Lundqvist och Martin Modigs. Modigs ska visst ha sagt att han ska söka sig bort.

Det blir inga förlängda kontrakt med anfallarna Björn Jonasson och Markus Modigs.

Med tanke på att det då ska in spelare som är klart bättre än dessa så lär vi ha en mycket intressant säsong att se fram emot.

2013-04-24 @ 08:58:15
Postat av: Thomas

Jag håller på att garva ihjäl mig när jag läser Stene från Västervik som nu kallar sig smålänning (man behöver ju inte vara raketforskare för att se det med tanke på sättet att skriva) börja jiddra om att Västervik skulle ha bättre chans att kroka Richard och erbjuda jobb. Vad vet du om arbetsmarknaden och kontaktnätet i Vimmerby? Vad är det med Lindas arbetssituation som gör att det är så svårt att hitta jobb just till hene. In your dreams att två personer som är från Vimmerby väljer Västervik om de flyttar hemåt igen. Du är ju inte sann.

2013-04-24 @ 09:03:07
Postat av: stefan stefan

Kom in i matchen stefan.tror du norrmannen flyttar till vimmerby för 6000 i månaden. lurad

2013-04-24 @ 09:41:57
Postat av: stefan

Var ser du att VH ska betala 6000 i månaden i mitt inlägg? Jag berättade vad VH hade i spelar budget förra åreet inget annat så var du tolkade indetta förstår jag inte! men tydligen så har du något underligt sätt att se på vad jag skrev!

2013-04-24 @ 15:25:50
Postat av: smålänning

vimmerby är en trevlig liten mysig stad , men långt ifrån någon världsmetropol l*
vad finns utöver AL o folkhögskolan ,jo ljunghälls o Åbro ,det som finns hos er är lite mera hemkänsla kanske , annars är ju västervik överlägset på alla fronter , simhall , lysingsbadet , sjukhuset , handelsområdet claes olsson ,jula (snart) biltema o för att inte glömma visfestivalen o krogarna samt havet o snart kanske färjan mm

2013-04-24 @ 17:39:10
Postat av: Benke Bakhjul

Men Stene "smålänning" Lander. Det är väl ingen större idé att ge sig in i en arbetsmarknadspolitisk diskussion med dig, har jag förstått. Men nu är det så fiffigt konstruerat att utbud och efterfrågan i stort sett alltid går hand i hand. Det kallas marknadsekonomi och gör att det i nästan alla fall slumpar sig så att lediga jobb och arbetslöshet matchar varandra. Därför är det inte sämre chans att få jobb i Korpilombolo än i Västervik, om man nu skulle vilja flytta till någon av dessa hålor. Med ditt smått enfaldiga resonemang skulle ju alla arbetstillfällen samlas i storstäderna. För vad har i så fall Odensviholm att erbjuda jämför med Blackstad? Eller Blackstad jämfört med Västervik? Eller Västervik jämfört med Linköping? Eller Linköping jämfört med Stockholm? Att du sedan ger dig på att analysera företagandet i Vimmerby får en ju nästan att kissa på sig av skratt. Lägg ner! Du har hållit på med ditt tugg i flera år och nu börjar det bli mer patetiskt än någonsin.

2013-04-24 @ 20:28:24
Postat av: Erik

Nä men bra Stenis. Ta över Linds jobb i Vik o locka dit superstars med simhallen, Jula och sjukhuset. Du kan ju faen inte va frisk!

2013-04-24 @ 20:59:44
Postat av: smålänning

superstars fixar nog andra som kan den frågan lind är väl kompetent , man kan konstatera att västervik är betydligt större kommun med givetsvis större utbud . en sak är säkert skulle inte villja jobba med värvning i dessa tider , när så många ungdomar redan går arbetslösa o de flesta spelarna vill ju ha halvtid inte lätt o fixa , så jag beundrar dom som fixar det . Det är i huvudsak pengar som styr spelarna inte som förr intresse o jobb , nu pengar ?
+ jobb. sjukhuset i västervik är en jättestor aarbetsplats se fakta ock Jula o dom andra företagen ger ungdomar jobb även deltid/timjobb.

2013-04-24 @ 23:37:05
Postat av: stefan

Ja Ja stene!
Då behöver väl inte Vik värva Vh:s gamla spelare eftersom det är så lätt att få tag i jobb i Västervik så får man ju lätt ihop minst ett allsvenskt topplag.....
or not....

2013-04-25 @ 17:43:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0