Grattis Hästen - nu tar vi äntligen ledigt

En lång hösts färd mot julledigt, men nu är vi äntligen där. I kväll säger vi grattis till Vita Hästen, som krossade (nåja, slog väldigt enkelt) Mjölby och därmed (i och med Vimmerbys hemmaförlust med 2-3 mot Mariestad) tog hem seriesegern. Ett alldeles extra stort grattis till den Hästen-supporter, som innan säsongen skickade in 8000 kronor på serieseger för Pållarna. Hade varit gymt om du hade bommat, så det är fakiskt nästan så att vi kan bjuda på det.
 
Tycker ändå att Vimmerby Hockey har svarat för en smärre bragd - inte så till vida att laget tog sig till Allettan, utan snarare utfrån de förutsättningar man gjorde det på och att man ända in i sista omgången utmanade världen bästa och mest favorittippade hockeylag om seriesegern. Under närmare halva säsongen har Vimmerby haft drygt en högklassig division 1-femma skadad. Trots det har laget levererat och aldrig vikt ner sig. Unga, egna produkter har klivit fram och tagit ansvar. Betänk alltså att 15 av 27 (55 %) av spelarna i VH-truppen är fostrade i klubben.
 
Det var exakt det här vi skrev om i den strategi som vi formulerade för fyra år sedan - vid den tidpunkten då vår målmedvetna satsning tog avstamp. Då var den sportsliga huvudmålsättningen att på 3-4 säsongers sikt bli ett etablerat topplag i ettan, som i och med den sportsliga nivån också skulle vara en klubb för våra egna produkter i förskingringen att vända hem till och att kunna utvecklas i.
 
I dag är vi där. I kvällens match hade 65 procent av utespelarna (11 av 17) Vimmerby Hockey som moderklubb, vi kommer tvåa i division 1 E och vi är en av de största snackisarna i hockeyettan. Sträck på er killar och ta nu en välförtjänt vila.
 
Ska vi prata lite skador också? I dag var det Andreas Rundgrens tur att ledas av isen. Mariestads Linus Johansson skickade ut benet och levererade en äckigt välriktad knätackling (känns ganska onödigt i en helt betydelselös match). Johansson åkte på 5+20 och masade sig med nedböjt huvud raka vägen ut i omklädningsrummet. De första rapporterna om Rundgrens skada talar "bara" om en kraftig lårkaka.
 
Just det, det spelades visst en match också - om än en riktigt dålig sådan. 39-24 i skott till Vimmerby, fyra stolpskott, stundtals klart bättre i spelet och ett evigt snurrande i Mariestads zon, men tyvärr allt för uddlöst. Lägg till detta ett hypereffektivt Mariestad, som utnyttjade sina chanser föredömligt. Det andra målet bjöds man vänligt på av Vimmerby i numerärt underläge och segermålet kom efter en osannolik styrning av junioren Filip Andersson (som stoppade pucken i fickan och tog den med sig hem).
Återigen var skillnaden att det gästande laget var betydligt rakare och mer distinkt på mål, medan VH allt som oftast överarbetade. Vi har sett det förut...
 
Det kändes verkligen som att seriesegern inte var motivation nog för ett slitet och nedtränat Vimmerby denna kväll. Och det är fullt begripligt. Det räckte inte heller till för publiken. Bara 633 personer på plats i hallen. Men som sagt, det finns alltid de som har det värre. Division 1-seriernas 16 matcher levererade inte direkt några publikmassor i kväll - Faluns 199, Lindlövens 204 och Västerviks 229 personer skvallrar väl om det?
 
Bäst i Vimmerby i kväll? Ja, några namn som kanske inte nämns allt för ofta. Simon Dahl har en hög högstanivå men en allt för låg lägstanivå. I dag var han rapp i skridskoåkningen och precis så fysisk som man vill se honom. Oj vad jag vill hoppas att han kan bli en joker i Allettan. Rasmus Davidsson - klok, orädd och spelar enkelt. Pelle Ström - stark, rejäl, inget kladdande och gör färdigt
 
Seriesegraren Vita Hästen lånade ju som bekant ut sin lagkapten, tillika förmodligen ettans bäste forward, Niklas Lihagen (44 poäng på 24 matcher), till allsvenska Björklöven för några matcher. I dag leddes Lihagen av banan redan efter tre byten, med rejäla smärtor i ena axeln, i bortamatchen mot Oskarshamn. De första rapporterna skvallrar om minst fyra veckors vila och det är ju i så fall självklart ett oerhört tungt tapp för Hästen i inledningen av Allettan.
 
Skadeläget för Vimmerbys killar då? Jo, det börjar faktiskt se aningen ljusare ut. Både Markus Modigs och Alexander Holmberg har börjat träna lätt. De ska dessutom till specialistläkare den här veckan för att diskutera hur man på bästa sätt går vidare. Björn Jonasson har gott läkkött och hoppas kunna kasta gipset tidigare än planerat, vilket förhoppningsvis också betyder en snabbare återkomst. Läkeprocessen för backarna Emil Wahlberg och Tobias Ternelius går som planerat. Det gör att det finns gott hopp om att samtliga, eller åtminstone de flesta av dem, kommer finnas tillgängliga till Allettan igen.
 
Avslutningsvis en stor eloge till Mariestad, som trots tidigare ekonomiskt trassel och tunga spelartapp gör en bättre grundserie i år än vad man gjorde i fjol. Och jag ska villigt erkänna att jag var en av de personer som på förhand mer eller mindre dissade BoIS chanser. I dag saknade laget fyra ordinarie spelare men man fyller på med killar från sin egen framgångsrika och talangfulla juniorverksamhet. Imponerande och kul!
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Ricke

Jaha, då var grundserien slut för den här gången... Vi åskådare får tacka laget för en ENASTÅEDE insats! Jag som är lite vhpatriot vill göra det på följande sätt... i Limerick form :-)
En grinig supporter från Viken
blev inte så lite besviken
orken tröt
spelarna tjöt
för VH sopa banan med liken

2013-12-12 @ 05:57:18
Postat av: 60-talare


Stående ovationer för den!

2013-12-12 @ 10:02:04
Postat av: Anonym

Ni hade mer än gärna fått vinna grundserien, det ger inte ett skit inte ens en fjäder i hatten. Nu börjar hockeysäsongen på riktigt.

2013-12-12 @ 10:12:04
Postat av: Berg

Skönt att se Modigs i hallen igen.

2013-12-12 @ 13:36:27
Postat av: Anonym

Tack för att vi får låna Jakob Karlsson några matcher /KHK

2013-12-12 @ 21:48:10
Postat av: Nicke

En högdragen kille från Byn
vars näsa peka mot skyn
skrävlade stort
fast han själv inget gjort
blott för gudar var han en syn

2013-12-13 @ 06:41:33
Postat av: Strömdahl

Jag säger bara: Grästorp, Mjölby, Forshaga, Kumla och Tranås!! Kommer bli många spännande matcher i Tjusthallen eller vad den nu heter! Fast den borde heta Tjuthallen!!

2013-12-13 @ 12:28:42
Postat av: Anonym

"Tjuthallen" ? Kul. Och det ska komma från en av dem som tjöt sig hela vägen till disciplinnämnden häromdagen när en spelare råkade bryta benet?

Vimmerbyandan är vad den alltid har varit, synonym med småaktighet, nedlåtenhet och allsköns andra småstadsmanér.

2013-12-13 @ 17:55:29
Postat av: stefan

Anar lite avundssjuka från vissa fiskrensare!
Och Dns beslut öppnar ju för grisspel!
God Jul och lycka till i fortsättningsserien efter Nyår!

2013-12-13 @ 18:50:01
Postat av: Strömdahl

Grästorp, Mjölby, Forshaga, Kumla och Tranås!!

2013-12-13 @ 20:27:59
Postat av: Anonym

Du anar vad du vill ana, Stefan, förstås. Det märkliga med er Vimmerbybor är att ni verkar mer tillfreds med att VIK inte gick till Allettan, än att ni själva gjorde det. Det där barnsliga, komplexartade hos er kommer aldrig att försvinna.

2013-12-14 @ 06:30:54
Postat av: stefan

Haha det var ingen aning det var en sanning!

2013-12-14 @ 20:17:08
Postat av: anonym

Det ni vikare inte har förstått är att pga mitman incidenten där både fans och spelare i Västervik med förklaringen att "det händer i varje match" försvarade detta tilltag och ingen sa som det var att det var inte snyggt!
Efter det så tror jag att 90% av alla vh fans hoppas på allt dåligt som kan hända Vik händer!
Hoppas ni åker ur och går i kk

2013-12-15 @ 15:00:52
Postat av: tl

VIK kommer igen efte jul och hoppas innerligt att dom tar forts serien . Då tror jag VIK vill ha revansch , för två nesliga skitnederlag mot Astrids pojkar.Bara att det gäller att kriga på isen , då är fallet mitman en nysning bara . VIK måste ta fighten , nu beror det om VIK vågar satsa på nya spelare till forts serien ,ett måste om publiken skall komma åter. GOD jul VIK o VH pojkar

2013-12-22 @ 17:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0