"Skönt att juluppehållet snart är här"

"Slitna" och "trötta". Det var de omdömen om Vimmerbyspelarna, som man hörde mest från läktarplats i kväll. VH-tränare Tomas Sandlin analyserade förlustmatchen mot Kumla (3-4 efter straffar) så här:
 
"Sedan vi blev klara för Allettan tar vi inte dirket hänsyn till hur matcherna kommer, utan all träning är från och med någon vecka tillbaka enbart med inriktning på Allettan. Men jag tycker ändå inte att vi har kört så hårt den senaste tiden att killarna ska vara "nedtränade". Snarare är det nog så att matcherna sliter mer än träningarna nu när vi har mycket skador och tvingas gå på kort om folk. Tanken i dag var att använda fyra kedjor men med den starten vi fick och så som matchbilden blev, så var det aldrig riktigt läge. Om vi ska kasta in fjärdekedjan i matchen, måste de ges en ärlig chans. Tyvärr var det allt för mycket i den här matchen som blev tokigt. Ljusglimtar ändå i några spelare. Speciellt kul att se Robin Ekström kliva fram. Han var bäst på banan idag.
 
Vi gör en usel förstaperiod. Visst åker killarna skridskor men på något sätt känns det inte som vi alls tar jobbet. Vi hamnade mycket på fel sida, tappade puck och det fanns utrymmen för dem att spela igenom vårt försvar, som vanligtvis inte alls finns där. Sedan får de sitt första mål alldeles för enkelt och får en hel del energi av det.
 
I den andra perioden tar vi tag i det, men borde självklart utnyttjat alla chanserna bättre och fått fåt eller några fler mål. Den tredje perioden ser väl ungefär likadan ut. Tyvärr är vi alldeles för ineffektiva och förr eller senare får de ju så klart en chans. Och den gör de mål på. Men så här kan det vara. Vi har haft stolpe in i flera matcher, som vi har vunnit. I dag hade vi stolpe ut. Man ska inte dra allt för stora växlar av det här. Vi har gjort sämre matcher under säsongen och ändå vunnit, så det jämnar ut sig.
 
Om man tittar på våra båda nyförvärv, så tycker jag att de gör det bra. Jag är jättenöjd med Simon. Bra puckkontroll, stabil och fick även göra ett mål. Kanske är det lite lättare för honom att snabbt komma in i laget i och med att han är härifrån och känner många?
Markus är en utpräglad center, som fick spela ytter idag. Ändå visade han att det finns massor i honom. Vi kommer att få oerhört mycket nytta av honom framöver.
 
Inte roligt att vi åker på ytterligare en skada. Att sätta upp ännu ett namn på listan känns osannolikt och nästan komiskt. Och det handlar ju om skumma skador, inte direkt några lårkakor. Vi snackar njurskada, benbrott, hjärnskakning, axelskada - allvarliga saker och osannlolikt att de kommer så här i ett. Det är skönt att det nu bara är tre matcher kvar till juluppehållet, så vi får tid att dels träna in de nya spelarna i laget men framför allt att skadorna i laget får läka."
 
 
.

Kommentarer
Postat av: kalle anka

Skönt att det inte bara går bra för er hela tiden räcker det inte med att ni halkar in på ett bananskal till ettan för några år sen.
Mvh kalle anka ses i tv rutan i jul

2013-12-02 @ 14:20:52
Postat av: Till kalle anka

Ditt namn är rätt passande då ditt kunnande om hockey är på en pajasnivå.
Sopade gata med lagen i Div.1, tillsammans med KRIF.
Vet inte om att, elegant, spela sig till en plats i ettan är att glida på bananskal.:))))

2013-12-03 @ 17:19:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0