Grattis Tranås till en rättvis seger!

Grattis Tranås till avancemanget! För det ska direkt sägas: TAIF:s 4-2-seger borta mot Vimmerby i kväll var precis hur rättvis som helst.
 
Efter två inledande perioder som följde mall 1 A för en avgörande play off-match (nerverna utanpå tröjorna, hafsigt spel, dåligt tempo, riskminimering etc), var det Tranås som kom ut i den tredje perioden och VÅGADE gå för seger. Och det gav resultat. 16-6 i skott till TAIF i sista perioden säger verkligen allt.
 
Visst kan man tycka att det är surt att vi har ledningen med bara fem minuter kvar, men det kändes bara som en tidsfråga innan TAIF:s kvittering skulle komma.
 
Tre distansskott och ett i tom kasse. Det blev Vimmerbys fall denna kväll.
 
Vet inte riktigt vad den slätstrukna VH-insatsen beror på? Ork, oerfaret lag, nervositet? Jag vet faktiskt inte? I den tredje perioden var det stundtals jobbigt att se hur krampaktigt laget agerade. Defensivt tänk, bevaka ledningen, försvarare på rätt sida, vända ner i egen zon. Och tyvärr allt för många gånger då tappa puck och bli fastnaglade framför Calle Brattenberger i det egna målet.
 
Frågan är, så här med facit i hand, om inte TAIF-tränare Holmström grundlade kvällens seger redan i spelargången i går. Hans utbrott på domare Sandstedt fick framför allt två effekter:
- Även om Sandstedt även i dag var bra, så lär nog ingen TAIF-supporter kalla honom för hemmadomare (14-6 i utvisningsminuter till hemmalaget).
- Tranåslaget fick sig nog också en tankeställare efter gårdagen och var i dag betydligt mer organiserat, disciplinerat och fokuserat på uppgiften.
 
Vimmerby Hockeys spelare ska dock vara stolta över sin säsong. Målet var att göra det bättre än i fjol och det lyckades vi med. Vi har dessutom en ung och enormt utvecklingsbar trupp, som till mer än hälften består av egna produkter (tillsammans med Tranås flest egna produkter av alla lag i de tre nationella divisionerna i Sverige - Elitserien, Allsvenskan och division 1).
 
Men visst känns det lite trist att behöva se det fortsatta allsvenska kvalet från sidan. Ett litet extra öga håller vi förstås på TAIF. Det lag som i morgon jublar över att lottas mot dem, kan ganska snabbt få det nedtryckt i halsen. Jag tror att Tranås kan bli farligt för vilken motståndare de än ställs mot. Åtminstone när man har fokus på rätt saker...
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Ståplats

VH såg rädda och vågade inte vinna sista perioden , man tappar pucken på egen blålinjen gång på gång man måste slå ut pucken ibland och inte vända om i egen zon, svagt av VH att inte vinna när det gäller så mycket.

2013-02-24 @ 19:01:41
Postat av: Fy fan

Vh viker ner sig i sista perioden igen

2013-02-24 @ 19:09:16
Postat av: vhc

Ekonomiskt ska VH tacka GUD för ej fortsatt kvalspel och ber Ni till GUD kanske Ni får hjälp att skaffa en fullgod tränare till nästa säsong det förtjänar Ni(laget).Grattis till framgången dock.

2013-02-24 @ 19:35:08
Postat av: Manzzon

Vill bara poängtera att TAIF också har 15 egna produkter i truppen. Man kan mao hävda sig bra i div 1 med hemvävt...

2013-02-24 @ 20:09:21
Postat av: Från läktaren

Varför händer inte något från båset när det inte fungerar.Spaak kör bara på med samma femmor,ingen plan B i hans matchande.

2013-02-24 @ 20:14:08
Postat av: Hoffa

Applåderar Vh, å supportrar för en härlig match-serie ! En eloge till all som var Tranås å stöttade , även på hemmaplan ! I medgång ska man var ödmjuk. Nästa år blir det inte sämre , då Ska vi göra allt för att besegra er igen !

Mvh: Hoffa

2013-02-24 @ 21:10:05
Postat av: F

Bästa laget för dagen vinner.. Inget å tjata vidare om! Igår var VH bättre idag Tranås!!

2013-02-24 @ 22:03:22
Postat av: Budget

Att inte ta sig vidare i ett kval behöver väl inte högre makter åkallas för. Det är ju bara att spela dåligt... Trodde för övrigt att det var ekonomiskt lönsamt att kvalspela. Men så är det tydligen inte. Mest pengar sparar man väl om man spelar så dåligt att man ramlar ner i en lägre serie. Kanske något att tänka på till nästa säsong?

2013-02-24 @ 22:40:24
Postat av: kb

Gratis Tranås . Starkt att komma o slå tigrarna i sista minuterna , hoppas ni får möta Kiruna

2013-02-24 @ 23:51:41
Postat av: Tranås

Hej

Vet att matcherna filmas i Vimmerby, hur kan man få del av dessa? Vore väldigt uppskattat...

Svar: Det går tyvärr. Matcherna filmas endast i syfte att utveckla egna laget samt att kartlägga motståndare. Filmerna lämnar med andra ord aldrig tränarens kontor.
vhbloggen.blogg.se

2013-02-26 @ 10:07:40
Postat av: Tranås

Men alla vinstmatcher är det ju utlagda highlights på? Hur tänker man där, bitterhet vid förlust?

Svar: Enstaka klipp kanske går att få fram. Kontakta kansliiet och ställ frågan.
vhbloggen.blogg.se

2013-02-28 @ 14:26:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0