Grattis Tranås till en välförtjänt seger!

Precis hemkommen efter en sjukt märklig match i Tranås
 
Vimmerby hade ledningen med 2-0 i den första perioden, flera lägen att utöka ledningen, 17-6 i skott i den första perioden och hur många möjligheter som helst att stänga tillställningen.
 
Vid 3-2 hade Robin Ekström öppet mål men prickade stolpen. Sedan vände det... Rejält!
 
På något obegripligt sätt gjorde hemmalaget 4-0 i den sista perioden (två av målen i den sista minuten + första gången under hela säsongen som VH släpper in sex mål) och skaffade sig därmed ett kanonläge att gå vidare till PlayOff 2.
 
Grattis säger vi till Tranås välförtjänta seger i kväll.
 
Två raka segrar hemma i helgen är verkligen långt ifrån osannolika. Vi kan väl bestämma att vi i alla fall tar den första på lördag? Åtminstone vore det inte orättvist.
 
Vad kan vi glädja oss åt denna kväll då? Tja, det gäller ju att greppa halmstråna. I den första periodern var VH verkligen klasser bättre än TAIF och VH Ultras dominerade på läktaren. Jag kan bara uppskatta, men av de drygt 1500 i isladan i Tranås var nog minst 400 från Vimmerby. Minst! Men vad hjälpte det?
 
Men ni arrangörer i Tranås - hur tänkte ni i kväll? Allt var förberett för att mellan 300 och 400 Vimmerbyfans skulle komma (vi hade ju till och med gjort upp om det på telefon), och så hade ni spärrat av en liten box som kanske svalde 100 pers. Till och med era egna vakter och poliserna var bedrövade.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: myran

hehe... mmm.... så var det ju...

2013-02-21 @ 23:55:44
Postat av: TAIF

Den där "boxen" var ju inte gjord för denna matchen. Den har funnits där sedan Örebro spelade i samma serie, och vi vet ju hur deras fans är/var. Inte lätt att bygga om en läktare på några dagar. Självklart är den för liten när så har stora skaror kommer men det händer ju inte så ofta att det kommer så många bortafans.

2013-02-22 @ 01:35:17
Postat av: F

Som Tranåsbo kan jag bara hålla med om det du säger vad gäller ståplatserna etc. En miss! Däremot tycker jag inte VH dominerade i andra. Tycker Tranås spelade betydligt bättre än VH i 2:a å 3:e å precis som er spelare beskriver på "hockeyettan" var det ina klara chanser! Första perioden är bara att gömma från Tranås sida.. Ordentligt utspelade av VH! VH vann läktarmatchen?! I min värld hejar man på sitt lag även när man ligger under?!? Mkt folk å kul med stor bortaklack men dåligt drag med tanke på mängden folk?! Ses på lördag! Å hoppas på en lika härlig match.

2013-02-22 @ 06:33:50
Postat av: Åhlund

Nja tycker det blev fruktansvärt tyst på Vimmerby när TAIF tog ledningen. Ultras - Vi sjunger bara när vi inte ligger under? ;)

2013-02-22 @ 07:45:52
Postat av: Vimmerby fan

VH va värdelösa i 2:A perioden, vi ska va glada att vi
Inte redan då förlora matchen... Nu får de hända
Nått i VH lägret för detta med å spela som skit
I andra håller inte... Fan tagga till nu Spaaks grabbar
Vill ni inte lira hockey i 60min?

2013-02-22 @ 08:01:24
Postat av: Kom igen!

Jaha hur gick det här till, nu är det uppförsbacke för VH. Tagga ordentligt nu!!!

2013-02-22 @ 09:03:24
Postat av: Karlsson

Nämner inget om hur era egna slängde in massa skit på isen ich betedde sig som svin allmänt? För övrigt har jag aldrig hört så mycket folk låta så lite. Lätt att sjunga när man leder! Vad gäller plats på läktaren så tyckte jag det såg ut som om alla fick plats? Vi har en liten hall och är naturligtvis inte vana vid 300 bortasupportrar.

Angående matchen så var ni överlägsna i första, andra hade ni inte mycket, 3 var det iget snack. Ses på lördag. Hoppas ni inte har för darriga knän bara, all press på er!

2013-02-22 @ 09:14:25
Postat av: Berg

Inte lätt att sjunga när klacken tvingas delas upp i 8 grupper för att få plats. Ett bra sätt att ta död på bortasupportrar dock. "Buren" fylld efter 1 ½ buss.

Att inte fler lag tänkt på det? Några här, några där, någon därborta.

2013-02-22 @ 12:03:22
Postat av: Anonym

Kan bara konstatera att det var trångt på läktaren. Vad det gäller att slänga saker på isen var det konfetti som kastades upp luften när VH gjorde mål. Det var inte någon som medvetet kastade papper på isen. Däremot var det någon idiot som slängde in en tändare. Att vi allmänt skulle ha betett oss som svin ser jag som en förolämpning, det fanns de som utmärkte sig men döm inte alla efter det. Kan också konstatera att FC hade en stor trumma. Det var den som VI hörde. Lämna den hemma på lördag, tack! Sett till matchen skulle VH avgjort i första. Resultatet var dock inget att säga om. Tycker TAIF spelar en bra hockey. Grattis till segern och välkomna till Vimmerby på lördag

2013-02-22 @ 12:24:02
Postat av: Manzzon

Vi har två trummor som bröderna Breidner har spelat på sen urminnes tider. Trummorna ska med! :)

2013-02-22 @ 13:21:45
Postat av: WA

VH-Ultras 200 st på bortamatch och 20 st på hemmaplan. Varför är det så? Min teori är att man kan leva fan på bortaplan. Kasta in saker, slåss och allmänt bete sig. Det vore skämmligt att göra det i Vimmerby.

2013-02-22 @ 15:32:54
Postat av: thomas

WA.. Då vill jag att du säger vart ultras har varit så. I Tranås var det konfetti som råkade komma in på isen vid sargkanten vid bortastå när vh gjorde mål.. Dom som polisen tog hade deras kollegor en helt annorlunda syn på, det handlar om att både polis och fans måste respektera varandra, vilket alla förutom en polisman gjorde, han stog också sedan och ljög mig upp i ansiktet framför sina kollegor så att dom vände han ryggen och gick åt annat håll.. Hade du bara varit på plats så du kunde förstå vilken sits Tranås satte vimmerby i genom att få vara 400 pers på den ytan o sen får för sig att hota genom att säga att dom som står vid plexit kommer bli utslängda, vilket både vakter och polis inte förstog utan dom lät oss stå kvar utan att några som helst problem uppstod

2013-02-23 @ 18:23:41
Postat av: Tranås 4 evvah

Thomas: Är du säker på att det bara var konfetti? Vill nog faktiskt minnas att det låg en keps på isen? Men det kanske bara är jag :)

2013-02-24 @ 02:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0