I morgon kör vi igen!

Så blir det då en tredje och avgörande match i PO1 i Vimmerby ishall i morgon. Tranås kom ut som en svärm med bålgetingar och körde stenhårt första tre minuterna (0-1 kom redan efter en minut). Sedan var det rena väggen för gästerna. Bedrövligt tempo, virrigt försvarsspel och Vimmerby för hela slanten.

 

21-12, 12-11 och 17-9 i skott. 5-2 i mål. Och jag vet inte hur många oborstade och meningslösa utvisningar i gästernas favör? Statistiken speglar faktiskt kvällens match ganska väl. Rejäl VH-dominans i första och tredje perioden. Lite halvsömnigt i den andra, där Vimmerby spelade för defensivt, gick ner i tempo och framför allt föll in i TAIF:s märkliga och verkligen ovanliga kötta-hockey.

 

Emil Wahlbergs solomål till 5-2 i numerärt underläge var ett av de absolut snyggaste den här säsongen i Vimmerby ishall. Slalomåkning från egen zon, avslutades med att han lurade iväg målis Armalis till korvkön och la in pucken i öppet mål. Vi var några killar som inför kvällens match slog vad om att det borde vara dags för ett sådant Wahlberg-mål att komma snart. Och ja, två av oss fick rätt…

 

Defensivt som natt och dag jämfört med i förrgår. Tobbe, Tång, Wahla, Modigs, Oscar, Chippe. Sjukt bra. Bäst av dem alla var dock en offensiv pjäs. Adam Rundqvist. Vilken härförare han har vuxit ut till. Macke Modigs kräver också massor med beröm. Och framför allt: Vilket sparkapital vi har i de spelare och linor som faktiskt hackar lite för tillfället.

 

Har sett att man från Tranås-håll undrar om det stämmer att föreningarna delar intäkterna i morgon. Till visst del rätt, men ändå fel. Det är nettovinsten som delas – alltså efter att fastställda och verifierade kostnader, så som exempelvis domare, hallhyra, mat till bortalag, fribiljetter etc är reglerade. Inte intäkterna!

 

Dock ingen tvekan om att Tranås är ett riktigt bra hockeylag – när man lägger energi på rätt saker, vill säga. Har däremot svårt att förstå att tränare Holmström inte tar klasspelare (för det är de verkligen) som Robin Johansson, Patric Kristiansson (ja, jag vet att han är kapten) och Filip Petersson, hårt i örat och talar om för dem vad som är viktigt i en match. Men, kanske mentaliteten från bänken smittar av sig ut på isen. Kommer få massor med hugg om detta, men ta då ett djupt andetag, räkna till tio och tänk efter.

 

TAIF:s utvisningsmedley: 16 minuter på de första 56 matchminuterna. 37 min på de sista fyra matchminuterna.

 

Här kan du läsa matchreferat på Vimmerby Hockeys hemsida.

 

I morgon åker vi igen. Ny stenhård holmgång, nya förutsättningar. Bara att lägga den här dagen bakom sig och köra utav helvete!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: stefan

Sådan tränare sådant lag!

2013-02-23 @ 23:15:51
Postat av: Lungn och fin

I ärlighetens namn!
Att Vimmerby var det starkare laget igår går inte att,
prata bort.Och efter 10min 1:a kunde det stått 0-3 till Tranås det kan man heller inte pratas bort. Att sedan vissa saker döms inte döms konsekvent sker hela tiden under säsongen. Men att en domare har så låg stresströskel har jag inte upplevt denna säsongen. Om domaren har en lugn och saklig framtoning blir även spelare och ledare lugnare. man ska inte som domare skrika ut sina åsikter om spelare och ledare på isen. Vi får hoppas att fokus ligger på hockeyn i eftermiddag och inte på rätt skiparen för då har han inte lyckats i sitt jobb. Hoppas vi får en härlig hockey faight i Vimmerby i eftermiddag.
Forza Taif

2013-02-24 @ 09:31:31
Postat av: VH fan

Hoppas på en lika stabil match av VH som senast, Adam Rundqvist var banans kung grym match han gör.

2013-02-24 @ 09:41:45
Postat av: stefan

Vad jag och alla andra som såg matchen var ett Tranås som gnäller hela tiden både på isen och i båset...
Om ni i Tranås tycker att den vedhuggar hockeyn som ni spelade är hockey så är det dax att fundera på att lägga ner verksamheten.....

2013-02-24 @ 11:28:17
Postat av: XL

Tranås går bort sig helt o hållet o spelar feg hockey ,det går inte på skridskostarka VH , dessutom så får man inte lämna Ekström en sek , han skall flitigt bjudas på dans . Rundkvist skall oxo hindras o där skall man spela raggar hockey , var är Ström ,han saknas i TAIF . TAIF chans är att våga flytta upp laget o spela raggar hockey . Självklart är VH solklara favoriter o bör vinna hemma. Brattenberg i VH där om ni i TAIF skall ha en chans måste ni känna på L* , han får spelet ibland . 60-40 % i hemmaseger . Härlig stämmning ni har i VH hallen , dock borde vimmerby kosta på lite värme i hallen (isolering) av den . Whalberg vilken back i VH , mitt lag Leksand värva honom .

2013-02-24 @ 11:59:31
Postat av: kom in i matchen

Domaren var bra i lördags TAIF utvisningar är solklara, dom är ett bra hockeylag men alldeles för många onödiga utvisningar, syns att TAIF inte har något allettan spel i sig för mycket raggarhockey
med slag och efterslängar.

2013-02-24 @ 12:00:15
Postat av: Hans

Jag är en helt neutral Västervikare, som har lika lite sympatier för både Vimmerby och Tranås, men är en stor hockeyälskare rent generellt. Därför var jag på, plats i Vimmerby ishall igår.
Efter att ha läst inläggen här och även läst på Tranås facebooksida, så kan jag inte göra annat än använda ordet "pinsamt".
Om man bortser från tidpunkten i slutet av match, då Robin Johansson sätter armbåden helt omotiverat i ansiktet på en hemmaspelare och fram till efter matchslut (då Tranås fulständigt ballade ur), så var fördelningen av utvisningsminuter 10 för Vimmerby och 14 för Tranås. Och det är en fördelning som gästerna ska vara oerhört nöjda med.
Jag är allergisk mot den hockey som Tranås visade upp i går. Höga armbågar, ideliga slashingar, hugg, slag och hakningar. Dessutom detta evinnerliga gnällande och diskuterande efter varje avblåsning.
Lägg era krafter på rätt saker, så är ni ju ett riktigt bra lag. Och ni fans: låt för allt i världen inte er frustration gå ut över domaren. Det blir bara smått patetiskt!
Tack för mig. Nu går bilen till Vimmerby!

2013-02-24 @ 14:36:23
Postat av: Anonym

Jahå så kan det gå

2013-02-24 @ 18:18:25
Postat av: Kristoffer

Bye, bye, Vimmerby! Ses nästa säsong!

2013-02-24 @ 18:18:51
URL: http://www.taif.se
Postat av: Palle

Surt sa räven! Tranås värdiga segrare!

2013-02-24 @ 18:21:13
Postat av: Åhlund

SÅ JÄVLA UNDERBART! AIF är dom bästa!

2013-02-24 @ 18:30:52
Postat av: Kitte

Det jag gillar allra mest med idrott och ishockey speciellt är att det är rättvist. Det lag som spelar bäst efter sina resuser vinner och har man inte medstuds då går det att ta segrar med nästan enbart vilja. Hatten av för TAIF som alltid är nederlagstippade av alla som anser att deras åsikt är värd att publiceras i bloggar och kommentarsfält. Gott att vi lirar vidare i PO2 och så skönt det blir för Vimmerbys killar att slippa jaga runt på träningar i fortsättningen.

2013-02-24 @ 18:31:50
Postat av: xl

I morgon lär ni behöva vila o börja barmarksträning VH, får väl gratta TAIF också , såg inte matchen, men hörde att dom körde med hög press o smällde på både Rundqvist o ekis . Man fick utdelning på sitt slit/taktik i 3e perioden o vann närkamperna o matchen rättvist .

2013-02-24 @ 19:31:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0