Inte bara i Allettan som det var dramatiskt

Det är ju inte bara i Allettan som det har varit rafflande i helgen.

 

I Fortsättningsserien E gjorde Västervik vad man kunde, men bortasegern mot formstarka Kumla var till ingen nytta eftersom serieledande Tranås vann enkelt hemma mot Mjölby. Tranås till Play Off och för Västervik är säsongen slut.

 

I Play Off 1 till division 1 mötte lag 1-8 i division 2 södra B lag 8-1 I division 1 södra A. Resultatet blev sju väntade segrar och en skräll. Serietvåan i B-serien, Värnamo GIK underpresterade rejält och föll i två raka mot sjuan från A-serien, Skara IK. Notabelt är också att båda grannklubbarna från Höglandet, Boro och Nässjö, åkte ut direkt.

 

Så här slutade matcherna (förstnämnda lag hade hemmaplan i den andra och eventuellt tredje matchen): Varberg-Boro 2-0 (4-0 och 5-4 e ot), Bäcken-Nässjö 2-0 (6-2 och 6-3), Hanhals-Gislaved 2-1 (3-1, 3-4 e str, 3-2), Kållered-Alvesta 0-2 (3-5, 4-5), Tyringe-Ulricehamn 2-0 (6-1, 13-3), Värnamo-Skara 0-2 (2-3 e ot, 3-4), Lund-Sörhaga/Alingsås 2-0 (6-1, 6-3), Dalen-Vänersborg 2-0 (4-3, 9-1).

 

Play Off 2 till division 1 spelas enligt följande: Varberg-Alvesta, Dalen-Bäcken, Hanhals-Lund och Tyringe-Skara (EDIT: tack till er som rättade till den första felaktiga versionen).

 

Men vi släpper inte det som hände i Allettan i går riktigt än. Här är länkar till lite av det som skrivs och sägs om Vimmerby och Mariestads matcher:
- Sveriges Radio Kalmar – referat av slutminuten samt intervjuer med tränare Anders Spaak och lagkapten Jakob Karlsson.
- Sveriges Radio Skaraborg – intervjuer med en enormt besviken forwardsstjärna, Filip Törnqvist, och en nästan lika bedrövad tränare, Staffan Lundh.
- Matchreferat på Skövdes hemsida, på Mariestads hemsida och på Mörrums hemsida.

 

Aproå det här med att säsongen igår tog slut för en stor del av lagen i det som trots allt är nationella serier. Det känns helt sjukt. Det skriks över hela landet om en total serieomläggning av division 1. Det kommer det göras även på den här bloggen framöver…

 

Och om jag inte har sagt det tillräckligt tydligt, men all beundran för Mörrum som åker till Mariestad med tre femmor, inte har något att spela för men ändå står upp på ett så sjukt bra sätt. Imponerande!

 

Tranåsdomaren Richard Magnusson var visst i hetluften igen i går kväll. Magnusson dömde matchen mellan Mariestad-Mörrum och drog på sig Mörrumsspelarnas vrede när han godkände 3-3-målet i slutminuterna, som ska ha gjorts efter avblåsning. Erik Belin och Daniel Brasar såg rött och belönades med varsitt matchstraff. Tänk att vi till och med ska behöva sitta och vara nervösa över honom när han inte ens dömer Vimmerby Hockey.

 

.


Kommentarer
Postat av: Nicke H

Visst var det en underlig situation när han godkände 3-3 målet efter avblåsning, inte konstigt att två av Mörrumsspelare tokade ur.
Tyvärr hjälpte det ju inte mitt Mariestad men fel dömt var det iallafall, efter situationen stog Bois och Mörrums tränare och skrattade ihop när de pratat med domaren!!

2013-02-19 @ 01:01:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0