"Vi kommer ha ett bättre lag nästa säsong"

Nyckelspelare som Calle Brattenberger, Adam Rundqvist, Henrik Tång, Emil Wahlberg och Simon Dahl under kontrakt, samt lagkapten Jakob Karlsson med pennan i stort sett nere på kontraktets namnrad, gör att Vimmerby Hockey har ett skönt utgångsläge när nästa säsongs trupp nu ska börja formas.

 

Sportchef Fredric Jaensson (som kör vidare minst ett år till) till Vimmerby Tidning i dag:

”Jag är ganska nära att få klart med ytterligare ett par spelare. Min förhoppning är att inte ha så stor spelaromsättning i år, vi har redan en ganska bra stomme. Sen handlar det om att få in karaktärsspelare. Vi har varit lite för bekväma att möta och måste ha några spelare som kan grisa på. Jag är nästan säker på att vi kommer ha ett bättre lag nästa säsong”.

 

Kan ju säga att man ser på PO2, som drar igång i kväll, aningen sundare och mer sansat, än man hade gjort om vi hade hållit ledningen de där sista minuterna mot Tranås i söndags.

 

Fler division 1-klubbar som nu ansluter till skaran av de med ekonomiska bekymmer:

  • Mariestads Bois beräknas göra ett minusresultat på drygt en halv miljon och hade vid säsongsslutet skulder på närmare 900 000 kronor. Klubben vidtar åtgärder och skär bland annat ner kostnaderna för a-laget från årets 1,4 miljoner till 900 000 för nästa säsong. Många spelare verkar dock vara med på tåget och uppges ha gått med på att sänka sina löner.
  • Kristianstads IK har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion för att rädda klubben och minska skulderna. I och med det har alla betalningar ställts in med omedelbar verkan. För närvarande riskerar inte KIK degradering i seriesystemet, vilket drabbade Borås i fjol, detta eftersom den nya division 1-licenensen inte har börjat gälla fullt ut än. April 2015 är det som gäller – då måste klubbarna i ettan visa upp en ekonomi i balans. Vad som dock ligger KIK i fatet är att man nu två år i rad har visat upp ett negativt kapital. Vad gäller kontrakterade spelare, så har man bara Jens Svensson på den listan.
    – Det är lite av ett kaos, man har tänkt en del och pratat men vi får se vad som händer. Man lyssnar alltid på alla som hör av sig. Det är inte så konstigt, säger Jens Svensson till Kristianstadsbladet på frågan om han kommer fullfölja sitt långtidskontrakt med den krisande klubben

Och apropå Jens Svensson. Med tanke på det som nu har kommit fram om Kristianstads ekonomiska läge, så är det ju ganska svårt att förstå varför man inte släppte honom till Karlskrona. Jens var ju utlånad till KHK under juluppehållet och allsvenskarna ville sedan låna honom även i den kommande kvalserien, men det blev nobben från KIK. Och Karlskronas klubbchef, Mats Johansson skräder inte orden:
” De har blåst spelarna, publiken och fansen. Jag förstår att spelarna är besvikna”.


Första matchen i Play Off 2 i kväll alltså. Åker/Strängnäs-Piteå, Kiruna-Enköping, Kallinge/Ronneby-Huddinge och Tranås Olofström. Gemensamt för dessa? Att det är sjukt svårtippat i alla matcherna. Andra matchen på lördag och en eventuell avgörande drabbning på söndag.

 

Kvalserierna till division 1 drar igång på söndag. I kvalgrupp E möts Forshaga, Grästorp, Dalen, Grums och Arboga. Ettan och tvåan i serien är klart för division 1 nästa säsong. I kvalgrupp F gör Alvesta, Borås, Kungälv, Lund, Nittorp och Tyringe upp om de båda division 1-platserna. Tror väl inte att Dalen-spelarna gråter sig till sömns över att ha hamnat i E istället för i F?

 

Avslutningsvis, Björn Jonasson på twitter alldeles nyss:
"Börjat packa och städa lgn. Imorn går flyttlasset till sthlm. Känner redan nu en enorm saknad till byn, människor, supportrar och vänner..."

 

.


Kommentarer
Postat av: Berg

Känns som några av de viktigaste spelarna att bygga kring. Hoppas på Nordh, Schellin och Ekström inom kort. Personliga favoriter.

Jonasson känner nog att han har ett erbjudande om Try-out eller liknande högre upp på gång. Annars hade han chansat på Almtuna i januari. Hoppas se någon från laget på TV kommande säsong.

Oavsett om det är Tobbe i Oskarhamn, Modigs i någon klubb eller Jonasson.

2013-02-28 @ 13:41:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0