Äcklig disciplin är vad som gäller i kväll

Vilka matcher vi har att se fram emot i kväll:

  • Serietrean KRIF mot serietvåan Vimmerby
  • Det oerhört viktiga Skaraborgsderbyt mellan Skövde och Mariestad
  • Full-fart-framåt-drabbningen mellan Vita Hästen och Olofström
  • Lite av kniven-mot-strupen-matchen mellan Kristianstad och Mörrum

 

Kallinge borta ja. Det blir något att bita i. F-seriens suveräna seriesegrare har hittills den här säsongen bara förlorat två matcher under ordinarie tid av totalt 33 spelade. Visserligen har det knorrats från en del håll om att lagets defensiv ska vara lite sisådär, men 57 insläppta mål på grundseriens 30 matcher vittnar om något annat. Eller beror de få insläppta målen på lagets galet vassa offensiv? Anfall är bästa försvar, sägs det ju.

 

För framåt vimlar det av klasspelare i KRIF. Stefan Söder (utlånad till Djurgården under uppehållet), Daniel Olsson-Trkulja, Victor Wahlqvist, Linus Bladström, Sebastian Magnusson, Vincent Scarsella och Andreas Nordfeldt är bara några. Inte konstigt att man var det lag i division 1F som skickade in klart flest mål.

 

Vimmerby då? Enligt spelare och ledare så ska laget i går ha gjort en av säsongens bästa träningar. Fokuserat, tempostarkt och grinigt. Anders Spaak mönstrar exakt samma lag som han har gjort i Allettans tre inledande matcher. Så visst ska vi väl både hoppas och tro på att kunna störa KRIF i kväll? Mycket handlar nog om att hitta tillbaka till samma äckligt disciplinerade försvarsspel som laget visade upp i de båda första matcherna i Allettan, mot Mariestad och Olofström.

 

Kallinge-Ronnebys tre inledande matcher i Allettan:

Kristianstad-KRIF 1-4

KRIF-Mariestad 3-2

Olofström-KRIF 4-3 ( e str)

 

Vimmerbys tre inledande matcher i Allettan:

Mariestad-Vimmerby 1-4

Vimmerby-Olofström 4-3 (e förl)

Vimmerby-Mörrum 2-1 (e str)

 

Bloggarna Gummitrissan och Dragskott.nu analyserar och tippar kvällens omgång i den södra Allettan.

 

På tal om viktiga matcher. I Fortsättningsserien tar Västervik ikväll emot serieledande Tranås hemma. Efter VIK:s minst sagt knackiga inledning (förlust mot Mjölby och ”bara” ot-seger mot Grästorp), så känns det som att laget inte har råd med att släppa iväg Tranås längre än vad man nu har gjort. Förlust i kväll och VIK ligger fem poäng efter TAIF och kan även ha blivit passerat av Kumla, som gästar Arboga i kväll och dessutom har en match mindre spelad än Västervik.

 

Inför kvällens match får VIK tillbaka Simon Mitman efter skada. Däremot får man klara sig utan avstängde Ragnar Karlsson. Tränare Mattias Karlin rör dessutom om lite i formationerna. Bland annat särar han på radarparet Joachim Hedblad och Emil Georgsson. Hedblad lirar i kväll med Eric Przepiorka och Fredrik Asplund i andralinan, medan Georgsson bildar förstakedja tillsammans med Mitman och Patrik Karlqvist.

 

Lite sugen på att åka till Västervik ikväll men jag tror trots allt att det får bli webbsändningen av KRIF-VH.

 

Avslutningsvis: Åkers Hockeys klarast lysande stjärna och tillika lagkapten, Jonathan Persson, lämnar den redan hårt brandskattade klubben. Det har ryktats om det en längre tid, ihärdigt förnekats av klubbledningen, men nu är det alltså dags. Hans arbetssituation anges som huvudskäl. Frågan man då ställer sig: Hur länge stannar brorsan Johnas?

 

 

.


Kommentarer
Postat av: 60-talare

Ska kolla in Skövde-Mariestad i afton när man ändå är i Metropolen Skövde.Derbymatch i allettan får man ju inte se hemma så de gäller o passa på!Chrille

2013-01-09 @ 14:31:50
Postat av: Elite Prospects

Det finns mycket som imponerar med KRIF, men en sak gör det inte.
Ingen i årets KRIF-upplaga har Kallinge-Ronneby som moderklubb !!

2013-01-09 @ 16:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0