Det tajtade ihop sig rejält i tabellen

Tungt, tungt, tungt. Trots stundtals rejält spelövertag under den första halvan av matchen borta mot Skövde, låg vi under med 2-0. Jim Nordh reducerade i slutet av den andra perioden och när Martin Modigs skickade in 2-2 med drygt två minuter kvar att spela, kunde vi räkna in minst en poäng. Trodde vi… Men med bara 34 sekunder kvar avgjorde Henrik Thegel för hemmalaget.

Lika tungt för Kristianstad, som fick se bortalagets (Olofström) Thomas Fahlqvist avgöra med dryga minuten kvar (3-2 även där). 3-2 blev det även i Norrköping, där bortalaget KRIF gav Vita Hästen deras andra raka förlust – och det ska visst ha varit rättvist också. Kallinge hade 3-0 redan tidigt i den andra perioden, men Hästen segade sig tillbaka i matchen. Jimmy Anderssons reducering till 2-3 kom dock för sent.
Uddamålsseger även i mötet mellan Mörrum och Mariestad, där jumbon från Skaraborg sprattlade till och vann med 2-1.

Detta Mariestad möter vi för övrigt hemma på onsdag. Behöver jag över huvudtaget yppa mig om betydelsen av den matchen? Hua…!

I och med kvällens resultat tajtade det ihop sig rejält i tabellen och vi åkte vi ner till femte plats, just under play off-strecket. KRIF ny serieledare på 17 poäng. Därefter Hästen 15, Olofström 12, Kristianstad och Vimmerby 10. Skövde och Mörrum skuggar där bakom på 8 respektive 7 poäng.

Noterar att det var vår ”vän”, Filip Sandstedt, som dömde toppmötet mellan Vita Hästen och KRIF. Det är en grov underdrift att säga att några av Vita Hästens fans nu i kväll har gått fullständigt bananas över hans insats.

Kung Emil den förste av Västervik var idag ute på ny Eriksgata. 1+2 poäng i segermatchen (4-0) borta mot Grästorp gör att han nu har gjort drygt 6000 pinnar den här säsongen.

VIK:s enda hot i Fortsättingsserien E, Tranås AIF, hade fullt sjå borta mot tabelljumbon Arboga. Efter mycket om och men vann man till slut med 3-2. VIK (25 p) och TAIF (24 p) lär följas åt ända in i slutomgången. Och på onsdag möts de i en galet viktig seriefinal i Tranås.

Har en sådan där jobbig känsla av att poängtappet i Skövde i kväll kan komma visa sig ha haft en enorm betydelse när serien räknas samman.