Domaren i fokus i andra perioden

Återigen en jämn period men tyvärr sätter domherre Sandstedts extremt märkliga beslut prägeln på detta.
Vi tar det ändå i ordning. Alexander Andersson satte 1-1 i pp i inledningen av perioden. Sedan följde närmare en kvart som var väldigt lik den första perioden. Men i den 17:e minuten klev den randige in i händelsernas centrum.

17.00 blåser han av för blockering efter en rörig situation framför Brattenberger, där det är mängder av slag och tryck på hans plockhandske. Sekunderna senare gör han tecken för mål, sedan pucken (enligt honom) hade glidit över linjen. Kan säga att VK-kaptenen Jakob Karlsson inte var helt överens om riktigheten i det beslutet. Tror ärligt talat att jag aldrig tidigare har sett lugne Jacke så förbannad.

Ännu värre (tro det eller ej) skulle det bli en dryg minut senare, då en VH-back lyfter Stefan Söders klubba och snor pucken (Söder som åtminstone på tv-bilderna såg ut att vara minst en meter offside i spelvändningen, där inga domare var med). Straff, tyckte Sandstedt, vilket till och med verkade förvåna hemmapubliken. Mål för Kallinge (stolpe in av Söder) på den efetrföljande straffen och dessutom 2 min lagstraff för en skogstokig VH-tränare Anders Spaak.

Har väldigt svårt att se att VH ska kunna resa sig från detta. Det vore en bragd i så fall.