Glöm inte dina rötter - fokus på division två

Man får inte bli stor på´t, som vi säger här i Småland. På normal svenska betyder det att man inte ska dra iväg och tro att man är nå´t bara för att man har firat framgångar! Glöm aldrig dina rötter! Förbli ödmjuk, med andra ord! Därför ska vi komma ihåg att det bara är drygt två år sedan vi spelade i division två.

 

En uppdatering om hur landet ligger där, är därför verkligen på sin plats. För oss i den här landsändan är det ju framför allt södra B som känns intressant och där har man nu klarat av 23 av totalt 33 omgångar. Tabellen ser ut så här.

 

I går återupptogs serien efter nästan en månads uppehåll. Nässjö verkar ha firat jul på rätt sätt, för de tvålade till serieledande Lund med hela 4-1. I och med det gick Tyringe (som vann borta mot Gislaved med 6-2) upp i serieledning för första gången den här säsongen. Och jag tror de lär stanna där. När man går igenom deras trupp, så doftar det kvalitet rakt igenom och jag fattar inte att de har ”lyckats” förlora sex av de 23 spelade matcherna hittills.

 

Boro/Vetlanda fortsätter att överraska negativt. Trodde på dem i år men en sjunde plats i tabellen imponerar inte och igår blev det pisk borta mot Värnamo med 4-2. Nu ska det visserligen sägas att tabellen är rejält tajt. Mellan de sju första lagen skiljer bara elva poäng (Tyringe har 49 och Boro 28). Åtta (?!?!) lag får kvala vidare mot division ett.

 

Många rynkar på näsan åt division två, men det finns mååånga spelare som jag verkligen tycker borde vara högvilt för många division ett-lag. Nu har jag visserligen inte en aning om hur spelarnas privata situationer ser ut, lika lite som jag vet vad de har för ambitioner.

 

Men kolla en sådan som Jonas Bystedt i Värnamo till exempel. Han har väl inte snittat under en pinne per match under de senaste tio säsongerna i ettan och tvåan. Slöseri med kvalitet. 50 poäng i fjol och 33 poäng i år (på hittills spelade  23 matcher). Killen är ändå ”bara” 30 år.

Thomas Josefsson i Boro är en annan favorit. Stark, rejäl och hypervass i offensiven. Under några säsonger kastade Vimmerby Hockey ut mumsiga lockbeten till honom, men tyvärr nappade han aldrig. Thomas spelade väl nån match i ettan, som utlånad till Gislaved i fjol, annars har han varit tvåan syndigt trogen de senaste fem säsongerna.


Det finns också några backar som har haft härliga utvecklingskurvor under de senaste åren. Robert Olofsson i Gislaved är en av dem. Lite av en Christian Widéen-kopia. Följsam, låg tyngdpunkt, offensivt mycket skicklig och dessutom rightare.

 

Nässjös Jonathan Öberg, 22 år, är en annan back väl värd för regionens sportchefer att hålla ögonen på. Ser mycket av Emil Wahlberg i honom. Med rätt mängd träning och rätt kvalitet av träning skulle han mycket väl kunna blomma ut rejält. Och då är han ändå redan en av tvåans absolut bästa backar. Dessutom har han storleken.

 

Måste avsluta med att uppdatera er om Vimmerbyfostrade Eric Karlsson. Den 19-årige centern ligger elva i tvåans totala skytteliga och tvåa i Gislaveds interna liga. På 23 matcher har han gjort 26 poäng (11+15). Eric, som under ungdomsåren har varit i både Linköpings och i Oskarshamns organisationer sa i höstas (i en intervju med Vimmerby Tidning), om jag minns rätt, att ett av hans mål var att få spela med Vimmerby Hockey i ettan. En ganska välriktad passning, va?

 

.


Kommentarer
Postat av: Andy Anka

Chrille Gresell i Nässjö var ju oxå intressant för ett par år sen, men där har utvecklingen gått bakåt...

2013-01-07 @ 17:58:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0