Skönt! Säsongens bottennapp är avklarat!

Sådär ja! Då var säsongens bottennapp avklarat. Nej, jag vill inte alls frånta Mareistad äran av att ha vunnit i kväll, men man behövde sannerligen inte göra mycket för egen del för att åka hem med tre pinnar. Två bortgivna VH-puckar i egen zon och sjuk ineffektivitet - mer behövdes inte...

Det är egentligen helt onödigt att börja tjafsa om Vimmerbys insats i de båda första perioderna, för alla spelare är helt medvetna om det själva. På nåt sätt var det ändå skönt att i den tredje perioden få se att "det" fortfarande finns kvar där, för annars hade jag varit allvarligt oroad.

22-5 i skott i tredje perioden men 0-1 i mål. Och vilket mål sedan. Från blålinjen skyfflar Eddie Davidsson pucken mot mål för att åka och byta, men Calle Brattenberger (väldigt bra i övrigt denna kväll) släpper in bakåtpasset mellan benen.

I den tredje perioden var det stundtals komiskt att Vimmerby inte fick in pucken. Det tog i ribban, i stolpen, överallt på duktige Andro Michel, styrdes utanför, missades frilägen, sköts över - bland annat...

VH-backen Emil Wahlberg på twitter i kväll:
"Jag skäms! Ber om ursäkt till alla Er som betalar dyra pengar för att titta på oss. . ."

I ärlighetens namn ska sägas att Mariestad hade ett par vassa chanser under matchen som inte blev mål. Bland annat en i inledningen av den tredje perioden, som kunde ha dödat matchen mycket tidigare.

På det hela taget: Inte alls orättvist att Mariestad vann. Med tanke på insatsen i de två första perioderna var vi helt enkelt inte värda tre pinnar.

VH-forwarden Adam Rundqvist på twitter i kväll:
"Mål dom förtjänar man inte, dom gör man!!"

Kommer ni ihåg hur vi kom in till segermatchen mot Vita Hästen? Jo, med två raka förluster i arselet. På fredag väntar Olofström borta. Efter två raka förluster. Vi är som bäst när motståndarna förväntar sig det minst.

Olofström på fredag och Mörrum på söndag. Två sjukt viktiga bortamatcher. Hur det har gått mot dessa båda motståndare tidigare den här säsongen? Jo, tackar som frågar - seger mot båda lagen. Vi har gjort det förr och kommer göra det igen i helgen!

Därefter spelar vi tre av de fyra sista matcherna i hemmahallen. Kan få betydelse.

Hörde att lokalradions reporter ska ha beskrivit matchen mellan VH och Mariestad som tuff, tajt och välspelad. Ehhh, okej...?

Sex omgångar kvar och bara tre pinnar från play off-plats. Här ska minsann inga läppar hängas.

På det hela taget en riktigt bra domarinsats i kväll. Patric Bjälkander från Kungsbacka ska ha beröm för det.

Det är inte bara i Vimmerby som huvudena hänger tungt i kväll. Rapporter kommer från Västervik om att holmgången (och förlusten) borta mot Tranås har satt sina spår. TAIF vann nämligen seriefinalen i Fortsättningsserien E med 5-2 och enligt rapporterna ska det ha varit helt rättvist. VIK hade 1-1 efter i stort sett halva matchen, men sedan ryckte hemmalaget. Tranås ny serieledare, två poäng före Västervik.

Sex omgångar återstår av Fortsättningsserien och det skulle inte förvåna ett dugg om allt avgörs i den näst sista omgången, då VIK och Tranås möts igen, då i Tjusthallen. Skulle heller inte förvåna ett dugg om det då blir lika grinigt som det sägs ha varit i kväll. De gillar inte varandra, de där båda lagen.

Lite news på Vimmerby Hockeys hemsida. Bland annat ligger ett bildgalleri med matchbilder från säsongen upplagt. Dessutom hittar du där referat från kvällens match.