KIK skyldig Vimmerby ett stort tack!

Kristianstad är verkligen skyldig Vimmerby ett stort tack för de charmanta bjudningar man, som de artiga gäster man nu är, levererade i den tredje perioden.

Åtta minuters inledande rejält spel- och chansövertag för Vimmerby avrundades med att Kristianstad gjorde 3-1. VH tappade pucken i mittzon, tog tillbaka den i egen zon, gav bort den igen och Simon Stark fick då in en studspuck mellan Brattens ben.

Vimmerby fortsatte dock att trycka på och i den 13:e minuten var Jim Nordh bara millimetrar från att reducera, när han sköt från fritt läge i slottet.

Strax därefter fick Vimmerby chansen att spela i numerärt överläge men då kom istället nästa gåva från Vimmerbyförsvaret. Laget drällde med pucken på offensiv blå, gav bort den till kontrade KIK-spelare, som efter att ha vallat pucken på ett benskydd, kunde se den gå i en två meters båge över Calle Brattenberger och singla in i mål. 4-1 och matchen var körd.

Visserligen skapade VH fyra, fem chanser i det efterföljande numerära överläget, där det är en gåta hur det inte kunde bli mål, och hade även ett kraftigt spelövertag resten av matchen (om än skenbart, då de mest cirklade runt i KIK:s zon, mot ett hemmalag som bara stängde ytor). Kristianstad är grymt tätt defensivt och framför allt hade man i kväll en suverän målvakt i Viktor Alm (som har tagit över förstaspaden från namnen Tisell).

Skotten i den tredje perioden slutade 12-8 till Vimmerby och sammanlagt vann man med 32-24.

Skillnader i dag:

• KIK mycket rakare och mer effektivt i sitt anfallspel. Man utnyttjade med bravur de lägen man fick.
  • Försvarsspelet (över hela banan) går knappt att jämföra. Här har Spaaks mannar, sett till dagens match i alla fall, en hel del att lära.
  • Individuell spets. Åtta pinnar på Jimmy Jensen, Peter Rooth och Simon Stark i KIK.