Klart bättre andraperiod av VH

Visserligen fortfarande underläge (nu 2-1) men den andra perioden var betydligt bättre från Vimmerbys sida.

Vimmerby inledde piggast och redan efter en minuts spel hade Adam Rundqvist ett jätteläge att kvittera, men hans direktskott från nära håll gick utanför. Även Robin Ekström hade en bra chans ett par minuter senare.

Kristianstads 2-0-mål efter 5.58 kom därför lite som en chock. Målet föregicks av en tekning i Kristianstads zon, som VH förlorade. KIK vände blixtsnabbt, kom två mot en och återigen var det backen Peter Rooth som kunde få in pucken och även den här gången var det Simon Stark och Jimmy Jensen som assisterade.

Tolv minuter in i perioden snodde Robin Ekström pucken i mittzon, rundade sin back, gick ner bakom målet och släppte pucken vid den första stolpen, där Pierre Gustavsson (fri framför mål) direktsköt in reduceringen.

Resten av perioden har sedan tillhört Vimmerby, som har växlat upp rejält efter målet. Rappare skridskoåkning och högre speltempo har gjort att KIK

I den 18 minuten frispelades Jakob Karlsson av Björn Jonasson men avslutade utanför. Även Björn Jonasson hade ett par bra lägen i samma byte.

VH får inleda den tredje perioden med en man mer, sedan en VH-forward blev trippad i anfallszon med en halv minut kvar att spela av den andra perioden.

13-8 i skott till Vimmerby i den andra perioden.