KRIF spelade av matchen och vann säkert

I den tredje perioden spelade KRIF mest av matchen och gjorde också 4-1 ganska tidigt. VH hade ett stolpskott i den nionde minuten och skruvade upp tempot sista halvan av perioden men var aldrig i närheten av att skapa spänning.

Lite tråkigt att det blev som det blev, men på det hela taget är KRIF:s seger inte mycket att säga om. Laget är väldigt svårt att komma tillrätta med när de tillåts spela i medvind och med ett par måls övervikt.

17.25 in i den tredje perioden gjorde Björn Jonasson 4-2, men reduceringen kom för sent. VH pressade de sista två minuterna men var aldrig nära.

Men som sagt, två måls skillnad. Och framför allt med tanke på hur två av dem kom till. Vimmerby pressade verkligen hemmalaget i 37 minuter, men sedan gick luften ur tillställningen och fokuset försvann.

Starkt ändå att spela 4-2 borta mot KRIF och sättet som den här förlusten kom till på kommer garanterat bara sporra laget.

Målis-Charlie i Kallinge fick pris som matchens bästa spelare. Inte alls ett fel val. Stefan Söder var också grymt bra.

I Vimmerby var tredjefemman bra. Plus också till Björn Jonasson och Calle Brattenberger i målet.