Segern lämnar tyvärr en fadd smak i munen

Kvällens inlägg var tänkt att bli en hyllning till Allettan-hockey när det är som bäst och som ärligast. Många stunder såg det nämligen ut så i kväll. Men over time-segern över Olofström (4-3) överskuggas tyvärr av en huvudlös hög klubba, efter Jackes segermål i förlängningen, som kunde ha gjort VH-backen Henrik Tång just detta. Huvudlös, alltså. Olyckshändelse eller medvetet speler egentligen ingen roll. Matchen är slut och klubban ska helt enkelt inte vara där.

 

Jag är heller inte alls säker på att det verkligen var Markus Gunnarsson (som fick 5+20 av domaren) som höll på att sänka Henrik Tång (svårt att se i röran och i segeryran). Om det nu inte var det, hoppas jag att nån annan kan berätta vem den riktige Conan Barbaren var. Och sedan svingades det visst vidare i spelargången. Versionerna av vad som hände där går minst sagt isär beroende på vem man lyssnar på.

 

Jag lämnar det där nu, även om det gör mig ledsen att se. Framför allt eftersom OIK i grunden är ett riktigt bra lag, med en hel bunt individuellt skickliga spelar. Det bevisade de inte minst i kväll.

 

Kvällens match liknade den i Mariestad i förrgår. OIK var klart bättre i inledningen, men sedan tog VH över totalt. Tre mål i mellanperioden var i underkant och med tanke på hur det såg ut då och hur det såg ut i inledningen av den tredje perioden, borde VH ha dödat matchen.

 

Trodde nog inte att Olofström skulle orka resa sig eter 3-1-underläget, men de gjorde det bra och fick också in kvitteringspucken i tredje perioden. Riktigt starkt.

 

Om Benoit Doucet verkligen är så vass (2+1) som han var i kväll, så kan man undra vad han gör i division 1 i Sverige? Eller hade han bara en synnerligen bra dag?

 

Mitt tips på seger för Mjölby mot Västervik i Fortsättningsserien hade absolut ingenting med att göra vad jag ville. Kände dock bara att MHC-oddset var klart spelbart i förhållande till förutsättningarna - och de givna oddsen.... Mjölby piskade Grästorp stort i förrgår och Västervik kändes ta den här premiären lite på en höft.

 

Kapten Jakob Karlsson var fantastisk i kväll. Vilken jävla härförare. Ju mer ansvar han får, desto mer kvalitet visar han. Måste också fortsätta berömma Björn Jonasson. Inte bara för hans offensiv, utan i kväll var han även grym i defensiven.

 

Och Henrik Tång då? Två mål från den defensive backen. Dessutom som ett jävla galler i försvaret.

 

Har ändå svårt att glädjas fullt ut över den här segern. Den lämnar en lätt fadd smak i munnen efter sig. Det fanns tyvärr tendenser under hela matchen - inte bara efter segermålet.

 

I övermorgon är det dags igen. Fem pinnar kan då bli åtta. Vilken drömstart i så fall. Men då ska det till vinst hemma mot Mörrum, som förövrigt förlorade med 1-5 hemma mot Skövde i kväll. Kan vi mobilisera samma krafter och disciplin då? Och hur revanschsugna lär man inte vara i Mörrum?

 

De redan Kvalserie-givna pållarna och KRIF stoltserar med sex pinnar efter två matcher. Vi, som är totalt nederlagstippade i Allettan, ska vara minst lika stolta över våra fem. Om man får tro förhandstipsen borde vi inte ta så många fler poäng nu!

 

.

 


Kommentarer
Postat av: Ståplats

Härligt VH !!!! Nu måste alla Vimmerbybor åka upp till hallen på söndag så vi blir över 1000 pers. bättre hockey har inte spelat i ishallen på många många många år. Vi är helt klart med i allettan i år. Jacke Karlsson kung i Vimmerby ishall denna kväll och en mycket bra backuppsättning .

2013-01-04 @ 22:29:13
Postat av: VH faaaaan !

Det finns bara en Jacke Karlsson en Jacke Karlssssssson en Jacke Karlsson grym idag även Bratten stabil i kassen och Tång gör sin bästa match riktigt bra i defensiven och målskytt Härligt VH nu krossar vi Mörrum packet.

2013-01-04 @ 22:33:23
Postat av: Supporter

Olofström vilket jävla raggarlag spela hockey era bondjävlar !!!

2013-01-04 @ 22:34:59
Postat av: Ståplats

Skicka ner Olofström till Div. 3 där alla vedhuggar lag spelar tål ni att få stryk Efterslängare och snack med domare gör man inte i allettan. Hoppas vi slipper er i Hallen på många år, hoppas på avstängningar på vissa typer.

2013-01-04 @ 22:42:37
Postat av: Hockeyprofessor

E lagen minst lika bra som F-serien VH värda tre poäng.

2013-01-04 @ 22:46:10
Postat av: VH

RAGGARHOCKEY OIK

2013-01-04 @ 22:48:50
Postat av: Conny

Hade jag bara haft ett par skridskor så hade jag snörat på mig de, och givit den där fega Marcus Gunnarsson en sån jävla fet smäll. Hoppas att de fega jävlarna kommer sist.

2013-01-04 @ 22:52:38
Postat av: VH

Riktigt bra av VH två viktiga poäng men vi skulle haft tre.

2013-01-04 @ 23:04:37
Postat av: Kär

Jacke, vilken jävla lirare. Passet till Jonassons mål är ju bara sinnessjukt snyggt. Rinkens gigant, OIK var lika sköna som deras klackledare i tredje.

2013-01-05 @ 00:37:08
Postat av: Sälen

Jag är inte förvånad över OIK:s påhopp.
Efter ett antal höga oikklubbor i ansiktet i matchen mellan OIK och Mörrum står en JÄVLA pajas som är matchvärd och stönar över att Goisarna filmar.
Även denna matche slutar med ett påhopp från en OIK:are EFTER slutsingnalen.
Lycka till i fortsättningen(men inte på söndag)

2013-01-05 @ 11:40:01
Postat av: Berg

Till Sälen;

Höga klubbor var det mängder av i vår match också, 5 i ansiktet som kunde gett utvisningar utan tvekan. Kanske en effekt av att de blir griniga när de ligger under?

2013-01-05 @ 12:07:13
Postat av: KRIF

Låter som OIK i alla lägen, men synd att ni inte hann träffa deras supporter spelare Forsbacka. Det var en kille som bjöd på OIK & underhållnings hockey. I ett derby mot GOIS slängde han klubba, handskar, hjälm på isen o skulle dra gång en fight.

Problemet var att inga motståndare var i närheten och OIK förlorat matchen redan. Mot KRIF vågade han inte gå på Bäcklin, utan då fick Norrman ta figthen och få stryk.

2013-01-05 @ 19:52:46
Postat av: Vhhhhh

Härligt att se en bra matchning av laget, Spaak och Ström gör en stark match i båset.

2013-01-05 @ 22:20:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0