Underläge efter den första perioden

1-0 till hemmalaget efter den första perioden mellan Kallinge-Ronneby och Vimmerby. Målet kom i den femte minuten, sedan Fredrik Falk tilläts rinna mellan två VH-backar på tok för enkelt. Zebastian Ilestedt rakade sedan in returen i öppet mål.

Perioden har varit ganska jämn (många spelvändningar åt båda håll) och Vimmerby har inte saknat chanser. redan i matchens första minut var Jakob Karlsson nära att styra in pucken efter en snabb VH-kontring. En liknande situation uppstod i den sjätte minuten, då Björn Jonasson blev nedriven. Under det kommande pp-spelet hade Henrik Tång ett guldläge att kvittera. Kallinge spelade agressivt i bp men gick bort sig lite och Tång var bara millimetrar från att få in pucken. Även Adam Rundqvist har haft ett bra läge.

Även Kallinge har skapat en del vassa chanser utöver målet, men närmare än ett skott i utsidan av stolpen i den 16:e minuten kom man inte.

12-7 i skot till Kallinge, en utvisning för hemmalaget och två för Vimmerby. Nu kör vi igen.