Vi var många som undrade hur det skulle sluta

Nyss hemkommen från en dagsutflykt till Skarabörg. En bra sådan. Seger i Allettanpremiären för bottentippade Vimmerby Hockey mot Mariestad med 4-1. Sett över 60 minuter så var det solklara siffror. Men...

Det var verkligen med andan i halsen som vi överlevde de första sju minuterna. Det kändes som att VH hade kvar både skridskor, klubba och hjärna på julbordet. Mariestad satte 1-0 redan efter en minuts spel och med lite bättre utdelning så kunde ställningen mycket väl ha varit 3-0 efter den inledande offensiv-chocken. Då var vi många på bortstå som undrade hur det här skulle sluta.

VH fick dock ordning på positionsspelet. Drog tillbaka styrkorna lite och mötte Bois med ett mycket mer rejält och samlat  försvarsspel. Macke Modigs kvittering efter 14 minuter var verkligen viktig och efter det så kontrollerade faktiskt Vimmerby matchen totalt.

Jim Nordh gjorde 2-1 redan 32 sekunder in i den andra perioden och att det inte blev fler mål under dessa 20 minuter får man tillskriva hemmamålvakten Andro Michel.

Björn "Sälen" Jonasson gjorde två mål i den sista perioden (4-1 i öppen kasse) och VH tog en lika viktig som rättvis seger i premiären. Mariestad har några individuellt duktiga spelare (Rickard Palmberg, Filip Törnqvist, Eddie Davidsson och Jonas Pontusson), men som lag känns man alldeles för ihåligt.

Vimmerby då? Sju poäng av trion Jonasson/Jonsson/Nordh imponerar så klart. Oskar Carlsson var hundraprocentig i försvaret, liksom (näst intill i alla fall) Calle Brattenberger i målet.

En härlig inledning och nu väntar två sjukt nervkittlande hemmamatcher. Olofström på fredag och Mörrum på söndag. Dessa båda lag möttes förresten i dag och Mörrum överraskade nog många genom att vinna borta med 2-1.

För övrigt idel bortasegrar i kväll. Hästen piskade Skövde med 5-4 och KRIF slog Kristianstad med 4-1.

Bestämde mig för att vara schysst mot store sonen (snart 18 år) och betalade därför både bussresa, entré och resultattips på bussen åt honom. Hur det slutade? Jo, med att han satte 1-4, vann ett antal hundralappar och .... självklart behöll hela vinsten själv. Grattis då!

Kan berätta att Svenska Spel loosade rejält med pengar på VH:s supporterbuss i kväll. Det bettades nämligen rejält när det gick upp för följet att Vimmerby stod i 2,50.

En sak var dock Mariestad oerhört mycket bättre än Vimmerby på. Matcharrangemanget. Oerhört snyggt ljus, bra intro, ljudanläggning, intervjuhörnor, storbild. Klass!

Mest spännande i övrigt i kväll? Tja, kanske att två älgar var uppe och slickade på supporterbussens vindruta - vid två olika tillfällen. Alla 40 fans dock hemkomna hela och rena genom chaffis Roffes trygga försorg.