Dags att svära i kyrkan!

Lugnt på hockeyfronten för tillfället. Så i brist på annat kan det väl vara på sin plats att svära lite i kyrkan och ge sig på damfotbollen?
 
22 dagar kvar till fotbolls-EM i Sverige. I en artikel i Aftonbladet i dag görs det helt klart att man inte får/ska jämföra damfotboll med herrfotboll. Och det kan jag hålla med om – åtminstone vad gäller de fysiska förutsättningarna och effekterna av det. Men bör man ändå inte diskutera och jämföra UNDERHÅLLNINGSVÄRDET dem emellan? Och nu snackar jag inte trams som tajtare tröjor eller korta kjolar.
 
Se på exempelvis handboll, basket och volleyboll. Även här är de fysiska skillnaderna ojämförbara mellan könen och även här skulle damlag få storstryk om man mötte herrar på motsvarande nivå. Men inom dessa lagsporter är ändå underhållningsvärdet MINST lika stort oavsett kön. Inom fotbollen måste jag tyvärr säga att det skiljer oceaner (hockey ska vi inte ens prata om).
 
Det här är något som man MÅSTE debattera och som damfotbollen bör ta på allvar – inte minst för sin egen skull. Damfotbollen känns ibland så fyrkantigt konservativ att det är en fara för den själv. Att diskutera målets och bollens storlek verkar närmast vara belagt med dödsstraff - för det ska vara exakt som det är för herrarna. Å ena sidan alltså vara slaviskt exakt lika som herrarna (fast man aldrig ska jämföra herrfotboll med damfotboll). Å andra sidan vägra att jämföras med dem.
 
Varför inte även här öppna upp en diskussion som kan leda till en optimering för det som just passar damfotbollen och damfotbollspelarna? Hur kommer det sig att det exempelvis är ok med en mindre boll inom damhandbollen eller att nätet är knappt två decimeter lägre i damvolleyboll? Och tillför kanske skillnaderna något positivt till dessa damidrotter? Kan en anpassning utifrån de unika förutsättningar vara nyckeln till att handbollsdamerna och volleybolldamerna är minst lika "attraktiva" som herrarna?
 
Jag har inga svar men att bara förbanna alla diskussioner och vägra öppna dörren mot utvecklingen är att glidtackla sig själv av planen.
 
 
.

Kommentarer
Postat av: tl

damfotboll lika kul som o se vindsurfing på astridlindgrens värld inget händer utan möjligen lite vind , damerna borde ha kortare plan då kunde damfotbollen bli kul . tyvärr tjejer det ger inga större besöks siffror heller , då drar nog västervik och Vimmerby lokalderbyn mera . spännade möten blir det nog i VH hallen o plivit trade hallen . se stat swehockey.se . västervik har ju väldigt förmånlig lottning i år med vimmerby , hästen samt tranås dubbla hemma möten ,samtliga lär dra fulla hus o jädrans drag , kul.

2013-06-21 @ 14:24:16
Postat av: Anonym

Träningsmatcher ?

2013-06-28 @ 00:04:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0