Gott och blandat från helgen

Huddinge övertygade och vann gårdagens avgörande match i PO2 mot Kallinge/Ronneby med 6-3. Huddinge därmed klart för PO3 till den allsvenska kvalserien (stort grattis Rickard Carlsson), medan säsongen är slut för KRIF.

 

PO3 spelas enligt följande (bäst av tre matcher, segrarna klara för Kvalserien tillsammans med Karlskrona och Tingsryd):

Huddinge IK – Visby/Roma HK

Kiruna IF – HC Vita Hästen

Olofströms IK – IF Björklöven
Piteå HC – IF Sundsvall Hockey

 

Apropå play Off 3, så får Kiruna klara sig utan sin lagkapten Joel Törmä i matcherna mot Vita Hästen. Det var i PO2-mötet mot Enköping i lördags, som en puck träffade Törmä så illa i ansiktet att han bröt käken. Ett mycket tungt avbräck. Även motståndarlaget har drabbats av ett tuff skada, då lånet från Linköpings HC, Sebastian Ottosson, tvingas kasta in handduken på grund av en inflammerad fot. Sannolikt är han säsong över.

 

Resultat från den första omgången i kvalet till division 1 (de två bästa lagen i respektive kvalserie klara för division 1).

E-serien: HC Dalen-Forshaga 1-4, Arboga-Grästorp 4-0 (Grums stod över den första omgången).

F-serien: Tyringe-Nittorp 6-2, Borås-Lund 3-0, Kungälv-Alvesta 2-1.

 

Mellan Arboga och Grästorp verkar det för övrigt ha varit såväl öppna spjäll som öppna dörrar – 50-55 i skott!?!? Och alltså noll gjorda mål för Grästorp. Rekord?

 

I Kvalserie B skaffade sig Brunflo ett fint utgångsläge genom att vinna med 6-1 mot Husum i premiäromgången. Och visst höll han sig framme, Johan Jönsson. Två mål från trollgubbens sticka.

 

Kvalklart till J20 division 1: Karlskrona, Mörrum och Vimmerby. Intressant…

 

Hyfsat seg i kroppen i dag. Självklart sätter ett Vasalopp, en femmil och en masstart i skidskytte sina s(p)år. Liggsår!

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0