Klara besked, korkade idéer och briljanta förslag!

I kväll spelar Olofströms IK den första matchen i PO3, hemma mot Björklöven. Samtidigt står föreningen på den ekonomiska ruinens brant. Vid sitt sammanträde i går beslutade Olofströms kommun att avslå OIKs ansökan om bidrag på en miljon kronor – pengar som tidigare har sagts vara avgörande för klubbens överlevnad. Det var en i stort sett enig kommunstyrelse som gav klara besked och som var ganska frän i sin kritik mot föreningen. Kommunens pressmeddelande inleddes med orden:

”Socialdemokraterna beklagar att styrelsen för OIK under flera år inte tagit ansvar för klubbens ekonomi och därmed äventyrat verksamheten”.

 

Vad som händer med Olofströms IK nu är osäkert. Pengarna sägs vara slut, trots att man redan har fått förskott på ett driftsbidrag som egentligen skulle betalas ut senare i år. Betänk då också att man i helgen har en tripp till Umeå att se fram emot. Och om man vinner där väntar en Kvalserie till allsvenskan med nya möjliga kostnadskrävande mardrömsresor norröver.

På sin hemsida skriver OIK:s styrelse, om kommunstyrelsens beslut, att ”… beslutet kommer att påverka OIKs verksamhet på många olika plan. Exakt i vilken omfattning går det i dagsläget inte att säga.”
Till TV4 Blekinge säger klubbens ordförande, Marcus Nilsson:
- Konkurs är den sista utvägen. Det finns inga vinnare på en konkurs, det finns bara förlorare.

 

EM i hockey måste vara en av de mest korkade idéer som någon har kläckt – inklusive internationella förbundets samtliga korkade idéer genom alla tider. Sverige, Frankrike, Lettland och Tjeckien i en kvalgrupp. Ja, kanske med Sveg och Lenhovda som spelorter.

 

Av den södra Allettans åtta lag är det alltså minst tre föreningar som lider av svåra ekonomiska problem. Förutom Olofström, så är det också Kristianstads IK, som har lämnat in om företagsrekonstruktion, samt Mariestads Bois som har gjort en kraftig ekonomisk förlust, lider av ett stort underskott och kommer att dra åt svångremmen rejält till nästa säsong. Tyvärr tror jag inte att det kommer att stanna vid dessa tre föreningar. Det finns tyvärr nämligen en hel del uppgifter som pekar på motsatsen...

 

Ett hockeyns Ryder Cup är ett desto mer briljant förslag. Sjukt häftigt med en matchserie om bäst av sju matcher, som kanske spelas vartannat år, mellan Nordamerika och Europa. Kanske med Friends Arena som en av skådeplatserna.

 

Fick i går se att ICAs hamburgerkött helt och hållet (förutom en massa tillsatser och konserveringsmedel) är gjort på nötkött. Och här har man i alla år trott att man har haft skivor av hederlig kuse på mackan. Skandal! Vem tar ansvar för detta?

 

Det här med hockeybloggar är sannerligen ”säsongsvara” – både vad gäller uppdateringar och intresse (kan ju iofs gå hand i hand….). I går hade er favoritblogg exempelvis drygt 6000 färre träffar än vad den hade dagen efter den avgörande PO-matchen mellan Vimmerby och Tranås för en dryg vecka sedan. Men det är ändå förvånansvärt många som ramlar in här - trots att Vimmerby Hockeys säsong är slut.

 

Fast att säga att VH-säsongen är slut, är ju faktiskt inte riktigt sant. Vårt J20-lag inleder i dagarna kvalet till division 1 – en matchserie mot Karlskrona och Mörrum/Olofström. Det kommer vi självklart följa med stor spänning.

 

PO3 på datorn eller Champions League på tv:n? Lyxproblem i kväll…

 

.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur är det med VH Hockey`s ekonomiska resultat(bokslut)2012/2013.???????????
Du "pratar" enbart om andras klubbar`s ekonomiska resultat under samma period.???? Du kanske vet något om VIK.?????

Svar: Nej, jag "pratar" om de klubbar som redan innan bokslutet är klart offentligt har gått ut och berättat hur det ligger till och som kan tänkas vara av intresse för denna bloggs läsare. Beträffande Västervik har jag inte en aning. Vimmerby Hockeys verksamhetsår tar väl slut siste april, om jag inte minns fel, och siffrorna kommer redovisas på det efterföljande årsmötet. Under förra verksamhetsåret (2011-2012) gjorde Vimmerby Hockey ett ekonomiskt plusresultat på omkring en kvarts miljon kronor. Vad jag har hört så följer man gott och väl budget även detta verksamhetsår, vilket i så fall skulle ge ett gott ekonomiskt resultat. Men vi får vänta och se...
vhbloggen.blogg.se

2013-03-06 @ 16:38:34
Postat av: smålänning

Ingen kan driva ett företag med underskott , inte ens en kommun, på sikt måste balans råda. Förbundet borde tuffare agera mot klubbar som inte når + resultat , de borde efter varning , nedflyttas . Max tak på vad spelartruppen får kosta , borde införas. plikt på öppen redovisning 2 ggr per säsong.Lånemöjlighet till låg ränta från förbundet efter styrning på verksamhet f förbundet.

2013-03-07 @ 17:34:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0