Kvalseger för VH:s J20 men dunderfiasko för Sundsvall

I onsdags vann Sundsvall med 4-1 borta mot Piteå i den första matchen i PO3 till den allsvenska kvalserien. Vi var nog många som då trodde på en ganska enkel resa för Sundsvall - förmodligen spelarna i laget också. Men se, det blev det inte. I går vann Piteå borta med 2-1 och i dag skrällde man igen då den avgörande matchen spelades i Sundsvall. På det stora hela var dock Piteås seger inte alls orättvis. Under de första två perioderna spelade man oerhört smart, medan Sundsvall mest ägnade sig åt att gnälla över domarinsatsen och dra på sig onödiga utvisningar.
Tack vare två pp-mål redan under matchens första tio minuter slet Piteå ner hemmalaget i brygga (två poäng vardera av Daniel Olofsson 1+1, Joakim Högberg 1+1 och Lars Bryggman0+2 i samband med dessa två mål). När Henrik Lindberg sedan satte 3-0 drygt halvvägs in i matchen blev Sundsvalls uppförsbacke för stor.

Visserligen reducerade Viktor Hertzberg till 1-3 i slutet av den andra perioden och Alexander Lagerström till 2-3 i mitten av den tredje, men trots ett kraftigt spelövertag i slutet av matchen och med målvakten Sammy Gustafsson utplockad under den sista minuten kom inte hemmalaget närmare än så. I stället skickade Piteås Daniel Olofsson in 4-2 i öppet mål och med sex sekunder kvar av matchen kom även 5-2, gjort av Pär Lindholm. Dunderfiaskot är därmed ett faktum för Sundsvall som har satsat hårt på att snabbt ta sig tillbaka till Allsvenskan, vilket alltså slutade med att man inte ens tog sig till Kvalserien.
All cred dock till ett enormt uppoffrande Piteå, som har genomgått en veritabel förvandling sedan inledningen av Allettan.
I Kvalserien gör nu Björklöven, Huddinge, Karlskrona, Piteå, Tingsryd och Vita Hästen upp om två allsvenska platser.

I dag inledde också Vimmerby Hockeys J20-lag sin kvalserie mot division 1. Och det började på bästa sätt. Seger borta mot Mörrum/Olofström (spelade i div 1 den gångna säsongen) med 6-3 och VH har nu skaffat sig ett prima utgångsläge inför fortsättningen. I kvalserien ingår också Karlskrona (samtliga tre lag möter varandra hemma och borta, seriesegraren definitivt klart för spel i division 1 nästa säsong).
På måndag, 11 mars, klockan 19.00 tar Vimmerby Hockey emot Karlskrona HK:s J20 i hemmahallen och på lördag, 16 mars, kl 14.00 är det nedsläpp mellan VH  och Olofström/Mörrum. Missa inte dessa godbitar!

Direkt efter gårdagens förlust mot Vita Hästen var väl Kirunas Emil Jakobsson kanske inte i helt rätt sinnesstämning för att dra iväg en tweet. Så här blev det (riktat till Vita Hästens Linus Näsström):

”Nässvall eller vad fan han heter ÄR DEN STÖRSTA HORAN!!!!! JAG NÅGONSIN HAR MÖTT. JÄVLA FILMAR ÄCKEL!!! HOPPAS NÅN I KS SKADAR DIG”

Och man kan väl milt sagt säga att det blev ett herrans liv på twitter efter det. Så lite senare på kvällen kom ursäkten från Jakobsson:

”Blev hyfsad storm här på twitter efter ett inlägg man la ut efter matchen. Får krypa till korset och be om ursäkt. Men vi spelar hockey”

Bra så, men jag har ändå svårt att acceptera ursäkten. En sådan särskrivning som Emil Jakobsson gjorde sig skyldig till i sitt första inlägg kan helt enkelt inte gå obemärkt förbi, sopas under mattan och bara glömmas bort!

VH-fostrade Sebastian Nilsson passade fram till matchavgörande 2-0 när Modos J20-lag i dag vann toppmatchen i SuperElit Top 10 hemma mot Timrå (hans sjätte poäng på 16 spelade matcher i serien efter jul). I och med segern hakar Modo på i den jämna tabelltoppen och är i allra högsta grad en av aspiranterna till att knipa JSM-guldet.

Nyköpings keeper Johan Svensson lämnar klubben efter två säsonger. Det skrev han själv på twitter tidigare i dag. Ny klubbadress är ännu inte klar.