Smått och gott från olika hörn

Karlskrona visade sig vara ett allt för hårt motstånd för vårt J20-lag i kvalet till division 1. I måndags blev det förlust hemma med 7-2 och när kvalserien i går vände slutade det med 5-3-förlust på bortaplan. I och med det är Karlskrona i princip klart för avancemang (förutsatt att man inte klappar ihop totalt i sista matchen mot Mörrum/Olofström). Vimmerby då? Ja, det står helt klart att man inte kommer kunna knipa förstaplatsen i kvalserien. Däremot ryktas det om att seriesystemet ska läggas om och att det då faktiskt kan öppna sig en division 1-plats för VH i alla fall. Vi får se…

 

Olofström IK:s supportergrupp drar igång en insamling för att rädda klubben som har mer än en mille i skulder. Vackert så, men som sponsor eller privatperson skulle jag inte lägga en spänn innan någon ansvarig kliver fram och berättar vad som har hänt, hur det ska åtgärdas och varför det inte kommer att hända igen. Hittills har det varit pinsamt tyst, förutom något lågmält mummel om att spelarbudgeten ska bantas trots att man inte avser att säga upp några gällande kontrakt (elva spelare står under kontrakt).

 

Apropå Olofström. Hammarby-fostrade backen Sean-Michel Sunnqvist är en av de spelare som INTE står under gällande kontrakt. Undrar hur många klubbar som rycker och sliter i honom? Själv tycker jag att han lätt är topp tre av de division 1-backar jag har sett under säsongen. Stora, starka, smarta och spelskickliga tvåvägsbackar kan man inte direkt gödsla med.

 

Kontraktsförlängningar:

  • Skövde får behålla duktige backen Anton Lindgren. Igår skrev den välväxte egna produkten på ett nytt tvåårsavtal.
  • 22-årige centern Martin Olsson slussades från IK Oskarshamn till Nybro inför den här säsongen. Och i Nybro blir han kvar – det blev klart i går.

 

Vilken hockeykväll vi har framför oss. Full omgång i kvalserien till Allsvenskan och premiäromgång av diton till Elitserien. Svårt att välja…

 

Synnerligen lugn Silly Season – än så länge… Inga news gällande Vimmerby Hockey än.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0