Det rör på sig hos Hästen och Västervik

Det börjar röra på sig hos de förväntade topplagen i E-serien. I dag släpper Vita Hästen ett nyförvärv, men redan tidigt i morse namngav bloggaren Mr Madhwak den aktuelle spelaren på twitter: 21-årige forwarden William Wallén från Kallinge/Ronneby, som noterades för 12 poäng (8+4) den gångna säsongen. Wallén har tidigare även gjort 69 allsvenska matcher för Borås och Almtuna samt tolv elitserieframträdanden med Frölunda för snart tre år sedan.
 
I går gjorde dessutom Västervik klart med Åkers/Strängnäs anfallare Björn Hjärpe. En riktigt spännande värvning av firma Lind/Stolt i Västervik. Patrik Karlqvist var ju fjolårets fynd och jag tror att de kan ha hittat ett nytt här. 21-åringen är fostrad i Björklövens organisation, men har även representerat Södertälje (tre matcher i Allsvenskan). I Åkers IF gjorde han 42 poäng (11+31) på 40 matcher.
 
Och apropå Västervik. De tre namn som stänger lagets backuppsättning, skulle ju ha presenterats den här veckan. Men från östfronten har intet nytt hörts. Jag har torterat mina vanligtvis mycket välunderrättade källor på de mest vidriga sätt och samtliga berättar unisont att två av de tre kontrakten utgörs av förlängningar med Andreas Lind och kapten Joakim Englund. Låter ytterst sannolikt.
 
Beträffande det tredje och sista namnet, är det mer osäkert. Jimmy Stålnacke på NSD och en hel del andra källor norröver lyfter i dag fram Piteås Anton Svanström som den tredje och felande VIK-länken. Kommentaren från Västervik IK, när jag frontar dem med detta:
"Inga kommentarer".
 
Med tanke på Västerviks tradition genom åren att sy ihop "paketlösningar" med killar som känner varandra, så känns det dock ganska sannolikt. I fjol Kom Patrik Karlkvist, nyligen gjorde man klart med Erik Backman och Björn Hjerpe och nu ryktas det alltså om Anton Svanström. Gemensamt för dessa fyra är att de känner varandra sedan tidigare och har lirat ihop i Södertäljes J20 för bara något eller ett par år sedan.
 
Den som lever får se.
 
 
 
.

Kommentarer
Postat av: smålänning

då så är lille hypersnabba, spelskickliga backen svanström på plats i VIK .

2013-05-05 @ 17:29:03
Postat av: Anonym

Anton klar för Vik

2013-05-05 @ 17:59:42
Postat av: x

rusktigt starka kommer hästarna att bli vem skall rubba dom , vimmerby o övr liten chans

2013-05-17 @ 18:06:05
Postat av: xl

man undrar skall västervik bara ha 7 backar ? tror nog VIk får fylla på med lite rutin annars får man nog det svårt i ettan. ingen allettan plats med det laget ? Hästen, Skövde, vimmerby o Grästorp ,ev mariestad , resten nä via kval Västervik eller forshaga , en bra nykomling ,starka på hemmais.

2013-05-28 @ 08:43:06
Postat av: xl

Nu kommer ytterligare in en hypersnabb spelskicklig candick i vik truppen jordan baker , inte med storlek utan snabbhet 170 cm 82 kg , kan även spela tufft det visar hans jun meriter .

2013-06-12 @ 23:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0