Bara några korta konstateranden

Hemma efter en i många stycken ganska osannolik resa. 40 mil i buss med det gänget, seger med 10-1, supporterresa med skadad spelare till sjukan, nästan lika mycket Vimmerbybor som Kumlabor på läktaren (trots att vi totalt bara var tio stycken - och då räknar jag även in spelarbusschaufför Bertilsson). Allt det här kräver sin man. Just nu känner jag att jag inte är den mannen, utan måste sova några timmar på saken för att kunna författa något.

Några korta konstateranden bara:
  • Förvånande skottstatistik. När speakern ropade ut 16-11 i skott till Vimmerby i den tredje perioden gapskrattade till och med det fåtal hemmasupportrar som var kvar. Om någon hade frågat mig vad jag hade gissat, så hade jag nog dragit till med 28-3. Ungefär... VH vann alltså perioden med 7-0 och Kumla var knappt ur egen zon under de första 15 minuterna. Tänk vad fel man kan ha.
  • Tio mål, fördelat på nio målskyttar. Måste vara ljuv musik i en tränares öron.
  • Efter två perioder stod vi och så smått berömde Kumla, då de stundtals höll en helt annan nivå jämfört med flera av de andra lagen på den undre halvan av tabellen. Jo, tjena...
  • Psykologiskt viktiga mål för Vimmerby. 1-0 ganska tidigt i matchen, 2-0 sent i den första perioden, 3-1 bara sekunder efter Kumlas reducering och 4-1 direkt i inledning av den tredje perioden.
  • Robin Ekström, Sebastian Nilsson och Adam Rundqvist glänste i kväll. Kul också att se Simon Dahl, som såg piggare ut än vad han har gjort tidigare den här säsongen. Bratten säkerheten själv i målet - som vanligt.
  • Tredjekedjan med just Simon Dahl, Sebastian Nilsson och Jim Nordh är brutalt jobbig för motståndarna att möta.
  • Kumla då? Ganska vasst offensivt, så länge man var med i matchen. Bedrövligt uppträdande i den tredje perioden.
  • Den officiella publiksiffran var 121. Då måste de ha räknat med såväl båspersonal, som ismaskinsförare och korvkokarna. Fast med tanke på att det är näst intill minusgrader i hallen i Kumla (som vanligt), så förstår jag att folk hellre sitter hemma.
  • Grymt starkt av Västervik att knäppa Skövde borta med 6-2. SIK verkar dock vara inne i en svindlande djup svacka. Vita Hästens seger över Mariestad gör att kampen om Allettanplatserna tätnar rejält.