I morgon smäller det igen - men utan Georgsson

I morgon är det dags igen – dags för ännu ett rykande hett derby mellan tabellfemman Västervik och tabelltvåan Vimmerby. Inte nog med att det är en så kallad enkronasmatch, vilket innebär fri entré för all publik, VIK har också valt att benämna drabbningen ”Charity Derby”. Det fina initiativet innebär att klubben skänker ”en liten slant”, som man skriver på sin hemsida, av matchintäkterna till barnavdelningen på Västerviks sjukhus. Inför ett evenemang i den första periodpausen, som man kallar ”Teddy Tossing”, har man uppmanat publiken att ta med sig överblivna gosedjur från hemmet och slänga in på isen. Dessa kommer sedan skänkas till barn inlagda på sjukhuset.
Så in och rota i garderoberna och ta med alla gosedjur, som du inte använder. En halv säck är redan insamlad här i Vimmerby och överlämnad av personer som inte har möjlighet att åka till Västervik i morgon.

 

Seger i derbyt så är Vimmerby alltså 19 poäng före Västervik med 21 poäng kvar att spela om. Kan vi säga att Allettanplatsen är klar i så fall?

 

Stjärncentern och före detta VH-favoriten, Emil Georgsson, är sjuk och kommer inte kunna spela derbyt för sitt Västervik. Trist som tusan! Emil är trea i VIK:s interna poängliga med 24 poäng (6+18) på 19 spelade matcher.

 

Läser på Mjölby Hockeys hemsida att man i dag har gjort klart med gamle VH-anfallaren Shawn Snider, 32. Snider lämnade Vimmerby efter årsskiftet 2011-2012 och avslutade säsongen i Nyköping. Fjolåret spenderade han dels i den kanadensiska amatörligan WOAA (Western Ontario Athletic Association) samt spelade ett par matcher i tyska division 4. Till den här säsongen sökte han med ljus och lykta efter en svensk klubb och nu har han alltså signat med vår seriekollega.

 

För bara ett par omgångar sedan såg det mesta rosenrött ut för Västerviks IK. Med efter att ha tappat fem av sex poäng mot bottenlagen Grästorp och Kumla i de två senaste omgångarna är läget återigen ytterst skrynkligt. Seger mot Vimmerby i morgon är nog i det närmaste ett måste för att man återigen ska kännas som en seriös utmanare till en Allettanplats. Inte minst med tanke på att huvudkonkurrenterna, Skövde och Mariestad, på papperet har överkomliga uppgifter i morgon (Forshaga respektive Grästorp borta). Just nu är Västervik sju poäng efter Mariestad och åtta poäng efter Skövde – de sistnämnda har dock har en match mer spelad.

 

Jonathan Hedström lägger skridskorna på hyllan och ska nu skriva en bok om sitt hockeyliv. Känns ungefär lika spännande som slutet av hans karriär har gjort.

 

Man ska ju aldrig säga ”om”, men jag gör det i alla fall. Om VIK hade tagit två programenliga segrar mot Grästorp och Kumla så hade man bara legat två respektive tre poäng bakom Västgötalagen.

 

Tranås-Vita Hästen i morgon. Läge för skräll?

 

Om du sitter hemma och vill skänka något eller några gosedjur till ett behjärtansvärt ändamål. Skriv det i kommentarsfältet här nedan + ditt tel nummer, så löser vi hämtning (inom en rimlig geografisk närhet) under morgondagen.

 

På tal om enkronasmatch och fri entré. Själva laddar vi ju inför söndagens hemmamatch mot Skövde, som är en sådan - enkronasmatch alltså. Igår passerade vi 160 kronor per åskådare. Målet är att nå en bit över 200 kronor innan veckan är slut. Är du företagare eller för den delen en fanatisk privatperson med en alldeles för tjock plånbok? Anmäl dig!

 

Oddsen börjar nu släppas hos spelbolagen inför derbyt i morgon. Västerviksseger finns att spela till mellan 2,65 och 2,80, oavgjort till mellan 4,75 och 4,90 samt seger för Vimmerby till mellan 1,70 och 1,85.

 

.

 


Kommentarer
Postat av: VH fan

Hoppas på minst 300 Vimmerbybor i Västervik, sedan är det bra om vi står ihop så det blir en bra klack. Forzzzzzzza VH !!!!!!!!

2013-11-19 @ 19:57:52
Postat av: Jonas

Varför kan man inte se målen från Tranås matchen?

2013-11-19 @ 23:23:23
Postat av: Javisst

67 lär spela. De försöker nog luras lite som de gjorde med laguppställningarna i förra derbyt. Det gick väl sådär...

2013-11-20 @ 09:24:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0