Tränare Sandlin vaskar om i stukat VH

Tranås i söndags, Västervik i förrgår, Vita Hästen i kväll och Skövde hemma (enkronasmatch och fri entré) på söndag. Fyra stentuffa matcher på åtta dagar – vilken utmaning för ett rejält stukat Vimmerby Hockey, som har tre av sina offensivt starkaste pjäser borta (tillsammans har Björn Jonasson, Alexander Holmberg och Markus Modigs snittat 4,3 poäng per match den här säsongen).

Och i kväll väntar alltså serietvåan Vita Hästen borta för nya serieledaren – den absolut svåraste uppgift man kan ha om man lirar division 1-hockey i det här landet.

 

– Idag gäller det att spela smart. Vi har gått på kort om folk i flera matcher och hade en tuff match mot Västervik i onsdags, som på flera sätt tog mycket kraft ur spelarna. I kväll möter vi det på papperet absolut starkaste laget i serien. För att vinna krävs hög arbetsmoral, stort tålamod och ett gigantiskt mått av disciplin, säger VH-tränaren Tomas Sandlin, som dock låter oss förstå att positiva besked på spelarfronten kan vara på väg:


– Det gäller att leva i nuet. Självklart är jag bedrövad över att ha så mycket folk borta, men samtidigt har det under dagen tänts lite lampor längst bort i tunneln.

I förtäckta ordalag verkar VH-tränaren Tomas Sandlin bekräfta att det arbete med nyförvärv, som Fredric Jansson berättade för Vimmerby Tinings journalist om i går, har gått framåt i dag. Jaensson sa då följande:
– Vi vill ha in två spelare och diskuterar med några som håller väldigt hög klass. Skulle det jag jobbar med nu gå i lås är det en jättebra lösning.
– I bästa fall kan det hända något de närmaste dagarna. Just nu har vi tre tuffa avbräck och ska vi kunna vara med framhöver behöver vi förstärkning.

Enligt Vimmerby Tidning bekräftas också att båda de aktuella spelarna är anfallare och att kontrakten med dem i sådana fall kommer gälla säsongen ut.

– Vi har kommit en bit på vägen och det här är ett tillfälle som inte kommer tillbaka. Samtidigt ska man veta att vi inte är den enda klubben som vill ha de här spelarna, säger Fredric Jaensson.

 

”Mot Himpan”, skrev Björn Jonasson på twitter alldeles nyss. Knappt hann den nygipsade skyttekungen alltså komma hem från sjukhuset innan han baxade sig in i en bil för att åka 30 mil t.o.r. och se sitt lag möta Vita Hästen. Hjälte!

 

För att kunna nå Allettan är ju Västervik helt beroende av att Vimmerby och andra lag tar poäng av Mariestad och Skövde. Är det då inte smått ironiskt att det är just i matchen mot Västervik som Vimmerbys skyttekung skadas?

 

Simon Mitmans ”benspark” på Björn Jonason har sannerligen skapat eko och fått enorm uppmärksamhet runt om i Hockeysverige. Bloggar, hemsidor, lokaltidningar och till och med kvällstidningar har varit fyllda med material om det inträffade. Även på den här anspråkslösa bloggen syntes det i går att något extraordinärt hade hänt, då ett magnifikt besöksrekord slogs – nästan tre gånger så många unika besökare jämfört med en mer ”normal” dag.

 

Apropå Simon Mitman så fick han i någon av lokaltidningarna i dag (minns inte om det var Västerviks Tidningen eller Vimmerby Tidning) frågan om hur han såg på sin framtid i VIK. Svarat blev att han hela tiden har varit inställd på att spela Allettan med Västervik, men om laget inte tar sig dit så skulle han fundera igenom det hela.

 

Om du inte ska åka till Himmelstalundshallen i kväll, så finns det andra sätt att följa seriefinalen i division 1 E. Antingen går du in på twitter, följer @RundbergMicael och läser de direktinlägg jag ska försöka leverera från matchen. Ett förslag på en mer levande aktivitet är att gå in här och köpa webbsändningen av matchen. För 99 riksdaler får du tillgång till ljud, bild och ett garvat kommentatorspar. Nedsläpp kl 19.00!

 

På grund av skadeläget får VH-ledningen vaska om rejält i formationerna i kväll:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Jakob Karlsson – Adam Rundqvist – Robin Ekström

 

Andrafemma:

Tobias Ternelius – Pelle Ström

Jim Nordh – Sebastian Nilsson – Simon Dahl

 

Tredjefemma:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Sjundeback:

Jacob Isaksson

 

Extraspelare:

Jesper Karlsson och Rasmus Davidsson

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.

 


Kommentarer
Postat av: Åskådare

Enligt bloggen verkar det som om Hockeysverige kretsar kring V-By dax att komma ner på jorden kanske det finns ju div över Vimmerby..!

Svar: Fast nu handlar ju den här bloggen i synnerhet om Vimmerby Hockey. Om du vill läsa en bredare blogg med lag i de högre divisionerna, så finns det de som gör det så oerhört mycket bättre än vad jag kan göra.
vhbloggen.blogg.se

2013-11-22 @ 17:54:16
Postat av: Åskådare

Det vet jag läser flera bloggar men sällan en som varit mer färgad en din alla andra gör fel Det är V-hockey mot hockeysverige..


Svar: Tråkigt att du tycker det. Jag försöker hålla mig hyfsat objektiv, samtidigt som bloggen vänder sig till de som på ett eller annat sätt har ett intresse för Vimmerby Hockey. Hoppas du hittar någon annan blogg att följa, som passar dig bättre.
vhbloggen.blogg.se

2013-11-22 @ 19:09:45
Postat av: Anonym

Vore det inte läge för Vimmerby slå av på takten nu och "vila" sig i form för fortsättningen? Vad är det för mening vinna grundserien? Får man med sig extrapoäng in i nästa del av kvalet?

2013-11-22 @ 19:34:44
Postat av: Ricke

Åskådare, DITT inlägg kan vara det mest korkade jag läst på en blogg!!!!

2013-11-22 @ 21:21:40
Postat av: Roger

Modiga män (eller kvinnor, vem vet). Som är anonyma och inte vågar fronta med sitt namn. Fegskitars inlägg kan bara ignoreras då de inte skulle våga se den de talar med i ögonen. Lätt att gömma sig bakom en dator

2013-11-22 @ 21:57:52
Postat av: E.w - photpgraphy

gillar dina inlägg

2013-11-22 @ 22:35:07
URL: http://eweman.blogg.se
Postat av: p.w.c.

Jadu åskådare. Du kan inte ha läst många bloggar om du tyker att den här bloggen är den mest färgade som du har sätt och det jag tor nog at jag kan svara för alla ss ICKE-vimerbyare som läser den här.

2013-11-22 @ 23:57:03
Postat av: Tjoo

Håller med Ricke och p.w.c. Åskadare när börjar du läsa bloggar om hockey eller referat om matcher. Här är Vimmerby Hc blogg. Rundberg skriver det han vill om hockeyn i Sverige, passar det inte starta egen blogg så vi kan gnälla på dina inlägg då. Patetiskt att komma här och gnälla.

2013-11-23 @ 00:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0