SHL-meriterad egen produkt registrerad i truppen

I går registrerade Vimmerby Hockey ytterligare en egen produkt (den 14:e i ordningen) i truppen. Och vi snackar sannerligen inte om något dussinförvärv.

 

Redan 2008, 15 år gammal, gjorde Simon Petersson a-lagsdebut för Vimmerby Hockey. Året därefter drog han till HV71 i Jönköping. Ett hockeygymnasium och tre framgångsrika år i HV:s juniororganisation senare (bland annat JSM-guld i fjol) fick den välväxte Vimmerby-backen 2012, som en av fyra juniorer det året, ett utvecklingskontrakt med HV71 och gjorde även två SHL-matcher med laget i fjol.
I JSM-slutspelet i fjol hade Simon bland annat bäst +/-statistik av alla backar i de 16 lagen och bäst +/- av samtliga spelare i guldlaget HV71.

 

Den här säsongen har 20-årige Simon, 185 centimeter lång och 89 kilo tung, spelat med Austin Bruins, serieledare i den centrala divisionen i en av USA:s två största juniorligor, NAHL (North American Hockey League). Sedan ett par veckor tillbaka är han återigen hemma i Sverige och har tränat med Vimmerby Hockey sedan dess. Och av rapporterna att döma, så har han sannerligen inte gjort någon besviken.

 

Hur Simons hockeyframtid ser ut är ännu inte klart, men att han nu är registrerad för Vimmerby och även har fått ett fast jobb i kommunen är ju onekligen ett gott tecken. Eller snarare två... 

 

 

 
Simon Petersson. Foto: www.eliteprospects.com
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Berg

Oj. Foto i bloggen. Det var nytt! :]

Svar: Hahahahaha... Så jävla nydanande. Här händer det grejer hela tiden. Eller åtminstone vart tredje år ;-)
vhbloggen.blogg.se

2013-11-30 @ 19:01:43
Postat av: Ståplats

Härligt med ytterligare VH killar i laget !

2013-12-01 @ 13:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0