Smått och gott inför kvällens omgång

Bortamatch mot tabellsexan Kumla Hockey i kväll. Ett lag som äntligen börjar få ordning på alla sina skadebekymmer. Visserligen vann vi med 6-2 i hemmamötet mot dem, men man ska då ha i åtanke att det var först i den tredje perioden som siffrorna rann iväg. Inför den var ställningen 2-1. I den matchen saknade Kumla dessutom fyra tunga backpjäser pga skada och kom till Vimmerby med blott fyra ordinarie backar, ett J20-lån från Örebro samt en ”egen” junior.

 

Formstarka Kumla har fem raka matcher utan förlust under ordinarie tid. Den senaste nollan kom borta mot Skövde (2-1 till hemmalaget). Laget är också i stort sett alltid inblandade i väldigt jämna matcher, åtta av Kumlas totalt 14 spelade matcher har slutat oavgjort eller med uddamålsseger åt ena eller andra hållet. Det är nog klokt att förbereda sig på en riktigt svår uppgift i kväll.

 

21-årige anfallaren Linus Werneman, som bland annat har elva SHL-matcher med Timrå på kontot, är en riktigt fin förstärkning för kvällens motståndare, Kumla Hockey.
– Linus har varit här och spelat en match med oss tidigare, och i dagarna blev det klart att han kommer att spela säsongen ut med oss. En kille som varit uppe och nosat på SHL är en riktigt bra förstärkning för oss, säger Conny Lundbohm, vice ordförande i Kumla Hockey, till Nerikes Allehanda.
Werneman drog i somras till USA för att lira collegehockey, men regelverket satte stopp för det och nu är han alltså tillbaka i Sverige och lirar mot Vimmerby i kväll.

 

Så sent som i fjol spelade den 36-årige meriterade forwarden Henric Höglund i allsvenskan med Karlskrona samt avslutade säsongen i den danska högstaligan med Esbjerg. Till den här säsongen styrdes kosan till over there och CHL-laget Arizon Sundogs, en klubb han nyligen fick lämna med omedelbar verkan. I kväll sägs han helt plötsligt kunna ses i Forshagas tröja i matchen mot Grästorp. Ett mycket starkt nyförvärv för nykomlingen – även om det nu inledningsvis bara handlar om ett tillfälligt gästspel den här veckan. Senast Höglund spelade i division 1 var för två säsonger sedan. Då, i Vita Hästens tröja, svarade han för massiva 71 poäng (32+39) på 41 matcher. Forshaga är Höglunds 19:e klubb i karriären.

 

”Närmast kommer Vimmerby på besök. Ett lag som spelar den bästa hockeyn hittills med bra fart, rörlighet och fina passningar.” Kumlas tränare Fredrik Johnsson berömmer VH inför kvällens match. Läs hela hans inlägg på www.kumlahockey.se.


Pricka in söndag den 24 november i din kalender, då hemmamötet mot topplaget Skövde är en så kallad ”enkronasmatch”. Det innebär att sponsorer lägger en krona per åskådare som kommer till matchen och på så sätt gör att all publik går in gratis. Redan, med tre veckor kvar till matchen, är vi uppe i mer än 130 kronor per besökare. Bäddat för publikfest!

 

Fyra dagar dessförinnan, onsdag 20 november är man lika gentila i Västervik, då mötet mellan VIK och Vimmerby också är enkronasmatch. Billig hockeyvecka för alla oss VH-fans, med andra ord.

 

Apropå tabellfemman Västervik. Ny ödesmatch i dag, då serietrean Skövde väntar borta. Men; seger där och man har kvar att möta de tre lagen i botten, Tranås, Forshaga och Grästorp, innan serien vänder igen. Jämför det med seriefyran Mariestads (nio pinnar före Västervik i tabellen) spelschema, där matcher mot Kumla, Skövde och Vimmerby väntar. Betänk också att serietrean Skövde, som ligger tio poäng för Västervik, har spelat en match mer. Så med tre VIK-pinnar i kväll och seger i hängmatchen är Västervik bara fyra poäng bakom Skövde. Avslutningen av serien och kampen om Allettanplatserna kan trots allt bli en riktig nagelbitare till slut.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Berg

Tror Kumla och Forshaga blir svåra. Inte förvånad vid förlust i någon av dessa. Långa bortamatcher, mitt i veckan efter arbete och efter ett uppehåll. Taskig timing.

2013-11-06 @ 14:49:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0