Två tunga offensiva avbräck för Mariestad

Sist jag träffade Mariestads sympatiske tränare, Staffan Lundh, var i spelargången i Vimmerby ishall minuterna efter 9-1-förlusten för ett antal veckor sedan. I kväll är det dags för toppmöte i E-serien igen, nu i Mariestad. Och Bois har åkt på två blytunga skador i veckan.


– Utskåpningen i Vimmerby var verkligen ingen rolig upplevelse. Jag har lika svårt att analysera den idag, som jag hade när vi pratades vid senast, skrattar Staffan Lundh.
– Vi försökte omgående glömma den matchen och gå vidare. Jag tycker faktiskt att vi har gjort det ganska bra sedan dess och även samlat en hel del poäng. Som tränare är man självklart aldrig nöjd, men vår placering och våra inspelade poäng infriar de mål och förväntningar som vi har satt upp.

 

I söndags tog BoIS en skön derbyseger mot Skövde på bortaplan (avgjordes på straffar). I samband med den matchen skadades också två av lagets ledande offensiva spelare. Vare sig tvåan eller trean i den interna poängligan, Filip Törnqvist (4+14) och allsvenskt meriterade Tony Söderman (11+5), finns därför med i kvällens match mot Vimmerby. Söderman slog upp en revbensskada och Törnqvist drog på sig en hjärnskakning, då han for med bakhuvudet i isen i samband med ett bråk.

– Det är självklart ingen fördel för oss att vi saknar dem. När de ledande och rutinerade spelarna inte kan vara med slår det ganska hårt mot vårt unga lag. Men vi kan inte gråta över det. Skador förekommer i alla lag och nu får vi istället möjlighet att ge fler av våra egna juniorer chansen.
– Jag ser verkligen fram emot kvällen. Vita Hästen och Vimmerby ligger väl kanske steget före oss andra i kvalitet och kompetens, så det blir en härlig utmaning. Framför allt är det två spelande lag som möts i kväll, så det borgar för en bra match, avslutar Staffan Lundh.

 

I Vimmerby sker också ett par förändringar jämfört med senaste matchen, då Mjölby besegrades hemma med 3-1. Då saknades stabile backen Tobias Ternelius, men han är nu helt kurant och kliver åter in i laget. På skadelistan för vi istället upp namnet Andreas Rundgren, som dras med en överansträngd muskel. Sedan tidigare saknas ju Alexander Holmberg och Markus Modigs.


– Jag skulle tro att Andreas är borta den här veckan. Det är ingen större fara med honom, säger Vimmerbys tränare Tomas Sandlin.
– Jag var inte alls nöjd med vår insats mot Mjölby, men det har sett betydligt bättre ut på träningarna sedan dess. Det känns som att vi har fått upp farten en hel del.
– Att det blev 9-1 till oss i förra matchen mot Mariestad har ingenting med kvällens match att göra. Vi har pratat om det i laget och det kommer bli en hel annan match nu. Då hade vi full form på alla och allt gick vår väg, medan Mariestad var fullständigt under isen. Ikväll förväntar vi oss en kanonjämn match, menar VH-tränaren Sandlin.

 

Så här formerar Vimmerby Hockey sitt lag:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:

Oskar Carlsson – Henrik Tång

Björn Jonasson – Jakob Karlsson – Robin Ekström

 

Andrafemma:

Tobias Jonsson – Emil Wahlberg

Petrus Olivestam – Adam Rundqvist – Robin Olsen Syversen

 

Tredjefemma:

Jacob Isaksson – Tobias Ternelius

Jim Nordh – Sebastian Nilsson – Simon Dahl

 

Sjundeback:

Pelle Ström

 

Extraspelare:

Jesper Karlsson och Rasmus Davidsson

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0