"Tyvärr väldigt energilöst i vårt lag"

Vimmerby Hockeys tränare Tomas Sandlin var självklart besviken, men inte alls nedslagen, efter kvällens klara 6-0-förlust mot nya serieledarna Vita Hästen:

"Tyvärr var det väldigt energilöst i vårt lag i kväll. Vi hade ett par chanser i början, men när Vita Hästen gjorde ledningsmålet blev vårt energitapp väldigt stort. I tio minuter flyter vi mer eller mindre bara omkring, sedan tar vi en time out för att försöka få stopp på det. Och det lyckades ju faktiskt till vis del.

Synd att vi inte kan få siffrorna att stanna där och kanske även göra nåt mål. 4-1 ser ju väldigt mycket bättre ut än 6-0, och då hade det även gett oss nåt att ta med till nästa match. Det kan tyckas oväsentligt, men att vi fullständigt tappar två byten i sista perioden och låter 4-0 bli 6-0 är inte bra. Samtidigt är det lättare att acceptera en 6-0-förlust mot ett väldigt starkt Vita Hästen, med de här förutsättningarna, än en knapp förlust mot ett sämre lag. Men självklart är vi aldrig är nöjda med noll poäng.

Över lag gör vi tyvärr en väldigt sunkig match. Men trots insatsen skjuter vi 29 skott och har ändåbud på några mål. Det här var ändå bara tredje förlusten på 20 matcher, så det får väl trots allt anses vara ganska okej?"