VH-tränaren: "Vi kommer agera på något sätt"

Jahaja. Det blev ju en minst sagt omtumlande kväll det här. Vet faktiskt inte var jag ska börja nånstans.

 

Jo, jag börjar med den mest ytliga och minst väsentliga. I går skrev jag ju att det var lite skrälläge för Tranås mot Vita Hästen. Och se. Efter deras 3-2 (Hästens första nollpoängare den här säsongen) och vår 2-1-seger borta mot Västervik, så är det ju serieledning för bonnalaget från Vimmerby igen. Fast det känns ganska blekt just nu.

 

Fokus på kvällens match istället. Det mesta, eller snarare allt, kom att handla om VIK-forwarden Simon Mitmans övertändning i matchens allra första sekund. En, om man ska uttrycka det milt, ganska bufflig hantering (som jag återkommer till), av Vimmerbys poängmaskin Björn Jonasson, resulterade i sjukhustransport och konstaterade brott på underbenet. Björn kommer att opereras redan i morgon, sedan väntar 4-5 veckor med gips och ett antal veckors rehabiliteringstränng.
- Självklart kommer Björn inte spela något mer innan jul. Sedan är bara frågan hur långt efter jul det dröjer innan han är tillbaka, säger en ledsen VH-tränare, Tomas Sandlin, sent i kväll.

 

Sedan tidigare har Vimmerby Alexander Holmberg (1,33 poäng per match) och Markus Modigs (1,15 poäng per match) långtidsskadade. Att Björn Jonasson (1,82 poäng per match), som är trea i hela E-seriens poängliga efter Hästen-duon Lihagen och Eriksson, också skulle hamna på den listan känns väl inte helt optimalt. Framför allt är det sjukt orättvist mot den här lojale lagspelaren och energispridaren.

 

Själv har jag varit ganska irriterad i kväll. Men jag når ändå inte till närmelsevis upp till VH-tränaren Tomas Sandlins nivå:
- Det här blev en dyrköpt seger. Sådant här ska bort. Det har inget som helst med hockey att göra och jag håller det som ytterst sannolikt att vi kommer anmäla Västerviksspelaren för det här. Framför allt eftersom allt finns dokumenterat, säger han sent i kväll.

 

Jonasson, Holmberg och Modigs borta innebär att andra spelare måste kliva in och täcka upp för de 5-6 poäng per match som de snittar. I det närmaste omöjligt, så klart.
- Att fundera över hur vi ska göra med detta är en fråga för morgondagen. Det här är ju givetvis otroligt kännbara avbräck och vi har många frågor att ställa oss. Hur länge kommer killarna vara borta, hur mycket krut ska vi, som har 19 poäng till godo och 21 poäng kvar att spela om, lägga på kortsiktiga respektive långsiktiga lösningar? Det enda jag kan säga är att vi måste och kommer agera på något sätt. 

 

Vad som egentligen hände där i matchens allra första sekunder har i kväll diskuterats – och åsiktslämnarna har varit långt ifrån ense. Helt beroende på vem du har frågat. Men hela händelsen finns dock fångad på film.
- Jag har precis sett filmen och jag är bedrövad. Deras kille kastar in foten bakom Björns ben, sparkar framåt, samtidigt som han kör armbågen i bröstet och trycker bakåt. Fullständigt livsfarligt. Björn faller bakåt av trycket, skridskon fastnar i isen och benet bryts av. Tyvärr såg ingen av domarna det som hände, säger Tomas Sandlin.


- Sett till matchen och till vårt agerande är jag otroligt stolt över grabbarna. Trots det som hände behåller de fokus på rätt sak. Vi släppte till 0-1, men efter våra två mål i den första perioden tycker jag inte att Västervik skapar nåt speciellt. Vi spelar disciplinerat och håller dem på utsidan hela tiden, säger Sandlin.
- Sett till spelet och antalet målchanser så vinner vi helt rättvist. Vi har ganska många färger på vår palett i hur man vinner hockeymatcher. Det här var en – tålamod och disciplin. Jag är grymt stolt. Det är alltid svårt att spela mot desperata lag som gärna tänjer gränserna. Dessutom är Västervik ett väldigt bra lag - klart bättre än vad deras tabellposition ger sken av.


- Jag tror faktiskt att jag värdesätter den här segern allra högst av de 18 vi har. Vi har tålamod, visar tilltro till varandra och spelar med ett oerhört lugn. Vi tog rätt beslut och hade hela tiden rätt fokus – trots det som hände i matchens första sekund. Att deras kille, som bröt sönder Björn Jonasson, sedan åker förbi vår klack och visar fingret är bara ett bevis på hur Västervik mår. Deras spelare verkar inte ha fokus på att vinna matcher, utan tycker visst det är viktigare att spela pajas. Och Västervik som i grunden är ett så bra lag, suckar Sandlin.


- Sedan kan man ju inte heller bortse från den effekt som vår fantastiska publik har. Här kommer vi till en oerhört tuff bortamatch, där man förväntar sig att bli utvisslad. Istället äger våra supportrar läktarna och det känns som att tre fjärdedelar av de 1600 åskådarna håller på oss. Otroligt och underbart! Det är alltid kul att spela på hemmaplan borta.

 

Okej, matchen då? Första perioden klart till Vimmerby. Andra perioden hade VIK mycket puck men förtvivlat svårt att komma in på mål och skapa farliga chanser. Tredje jämn. På det hela taget var nog 2-1 ganska rättvist. Eller? Västerviks Tidningens liverapportör, Bosse Lindblad, var i alla fall inne på samma spår:
"Det tredje superderbyt mellan Västervik och Vimmerby slutade som de två första: Med seger för Vimmerby som nu åter är serieledare. Det var en jämn match men Vimmerby är totalt det bättre laget och vinner även de jämna matcherna."

 

Redan i morgon fredag är det dags för nästa holmgång för Vimmerby Hockey. Då väntar Vita Hästen borta i en ren seriefinal. Faktum är att Vimmerby då kan bli helt klart för Allettan. De nya serieledarna ligger nu som sagt 19 poäng före Västervik på femteplatsen och med bara 21 poäng kvar att spela om.

 

För VIK, som vi ju så innerligt gärna vill ha med till Allettan, börjar det se skrynkligt ut. Sju matcher kvar att spela och man ska hämta in antingen tio poäng på Mariestad eller elva poäng på Skövde (som dock har en match mer spelad).

 

Sexa i tabellen ligger Tranås – detta lag som man aldrig blir klok på. 3-2 hemma mot Vita Hästen idag och bara ett lag har vunnit mot både Vita Hästen och Vimmerby under ordinarie tid den här säsongen. Gissa vilket? Men hörni, vad har ni pysslat med i övrigt?

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Kristoffer

Kan bara beklaga det riktigt tråkiga tappet av Björn. Mitman har ju otaliga gånger bevisat hur mycket, eller snarare lite, han har inanför pannbenet. Grattis till segern iaf och hoppas att Björn återhämtar sig snabbt. Ett litet plåster är kanske att vi hjälpte er lite på traven med att återta förstaplatsen. :-)

2013-11-21 @ 01:46:43
URL: http://www.taif.se
Postat av: Salt-Johnny

Kunde varit så mycket roligare upplevelse igår och framförallt när det är 1000 åskådare mer än vad vi är vana vid i Västervik... Kan börja med det självklara, VH är bättre! Dock tycker jag VH får för lite "cred" för sitt spel i sin egna zon, för mycket fokus på deras offensiva spel. Men åter igen förstörs matchen redan från början! Mitmans tilltag på Jonasson var inget annat än oansvarigt och fult! Att inte domaren/domarna ser detta och ger han matchstraff eller ens en 2:a är en gåta... Men sen fortsätter spektaklet.. Åt båda håll är det solklara utvisningar som fasthållningar, trippingar osv. VH spelar tom med 6 spelare i 6-7 sekunder och linjemannen står vid båsdörren när den 6:e spelare åker o byter.. I slutminuterna kan den mest tydliga interferance ha utspelats, då Hedblad blev nertacklad låååångt ifrån spelet och puck. Men sammanfattningsvist... Hoppas Björn är tillbaka så fort som möjligt!! Och åter igen, domarna håller en allt för usel nivå. Det blir parodi av det hela... Mitmans beteende var inte acceptabelt och heller inte domarnas!

2013-11-21 @ 10:26:37
Postat av: Håkan bygget

Den jävla mitman synd att jag inte var där.Sitta i luleå och få reda på sånt här överfall.Jag hörde att tobbe sa väl valda ord. Bra tobbe. Får verkligen att björn kommer tillbaka så snabbt det går. Han behövs. Tjääna.

2013-11-21 @ 10:31:50
Postat av: Grattis Vimmerby.

Måste börja med att lyfta på hatten för Vimmerbys sätt att genomföra matchen!!.Vad gäller starten har jag svårt att uttala mig då jag inte sätt klippet.Stämmer det ska han självklart stängas av.(var kan man hitta klipp på händelsen?)Oavsett vad som hände ger det ju inte några idiotiska supporter rätt att kasta flaska i huvud på Mitman och skrika f-man m.m. dessa ord snappades genast upp av ca 10 åriga barn som vrålar samma sak. Tur att en vuxen snabbt tog undan barnen.Tycker båda sk klackarna borde tänka om och fokusera på egna laget istället för en massa skit. Man skäms att höra två så dåliga klackar.

2013-11-21 @ 10:53:42
Postat av: Datte

Lider med Björn, när serielunken närmar sig sitt slut, Allettan ska dra igång och pulsen ökar i hela hockeysverige, då kan han inte vara med pga att en neandertalare bryter (helt oproviserat) benet på han. Hoppas på kännbart straff för denne pajas!!

2013-11-21 @ 11:25:25
Postat av: Balans

Det var ju inte precis så att Mitman bestämde sig för att bryta benet på en motståndare, vilket man får det att låta som här uppe. Han gjorde en ful sak (fällde en stillastående spelare med hjälp av benet), något man sett otaliga gånger förut, men aldrig med den utgången. Jonasson hade maximal otur. Naturligtvis skulle Mitman ha blivit utvisad. Med tanke på resultatet borde det ha blivit matchstraff. Men få det inte att låta som om det funnits ett uppsåt som inte alls fanns där. Sedan undrar man förstås vad han i bygget skulle ha gjort om han varit närvarande?

2013-11-21 @ 17:05:36
Postat av: Jocke

Mitmans roll är att vara jobbig som fan för motståndarna.Nu var det bara otur att Björn skadade sig så illa.Tror inte Mitman tänkte"-nu ska jag fan bryta av vadbenet på han",utan reta upp honom lite och få Vimmerby ur balans.

2013-11-21 @ 17:42:30
Postat av: Ståplats

Jag förstår varför Västervik aldrig kommer att bli ett topplag, det är för mycket grisar och pajasspelare i klubben !!!

2013-11-21 @ 19:25:42
Postat av: Johan

Måste som gammal domare och spelare säga att hetsjakten på Mitman har fått för stora proportioner. Visst är det han gör utvisning. Men detta händer ofta. Jag har aldrig varit med om att någon blivit allvarligt skadad. En fruktansvärd otur skulle jag kalla det. Alla som inte är helt VH-färgade kan se på videon att han inte som många skriver sparkar Björn. Innan jag såg filmen trodde jag att händelsen såg helt annorlunda ut. Efter att sett filmen ett antal ggr tycker jag inte att det ska bli en låg avstängning. Syftet är inte att skada utan att reta upp motståndaren vilket hör till. Tycker inte man ska straffas för att det blir en oturlig skada.

2013-11-21 @ 19:59:12
Postat av: Anders

Det gick så där bra att få vh ur balans,den som verkade vara ur balans var mitman.En spelare som har spelat i elitserien går och pekar fingret mot publiken .En riktig tuffing med andra ord.

2013-11-21 @ 20:01:42
Postat av: anders

Johan du var ingen bra domare va,vilken division dömde du?

2013-11-21 @ 20:51:04
Postat av: Div 1 supporter

Mitman vill ha kontrakt med DIF vilket skämt, han ska vara glad om han får spela div 1 hockey, vad tror han igentligen ha ha

2013-11-21 @ 22:12:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0